Startlaphoz Csatlakozz!

A Lagermax Autótranszport Kft. vezetősége nem engedett a nyomásnak

Sztrájk után jött az elbocsátás budaörsön

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 10. csütörtök, 18:10

Hétfőn kétórás figyelemfelkeltő sztrájkot tartottak egy szállítmányozó cég sofőrjei. A Lagermax Autótranszport Kft. akkor közleményt küldött az MTI-nek, melyben azt írták, 15 gépkocsivezető szüntette be a munkát, mert 70 százalékos béremelést követelnek - írja a vs.hu.

   Ezzel szemben Járási Tamás, a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete vezetője a VS.hu megkeresésére elmondta, hogy a 110 dolgozó közül legalább 25-30 sztrájkolt a Lagermax telepén, ahol a szakszervezeti vezető is ott volt. „A többi sofőr pedig épp úton volt, de a kétórás munkabeszüntetés idejére kiálltak egy parkolóba” – tette hozzá Járási, aki szerint a gépkocsivezetők mindössze 10 százaléka nem vett részt a sztrájkban.
 
   Az érdekképviselet vezetője a béremelés mértékével kapcsolatban azt mondta, hogy az általuk benyújtott bérjavaslat – amely gyakorlatilag átállást jelentene a kilométer-alapú bérezésről órabérre – mindössze 10 százalékos emelést jelentene a dolgozóknak. A cég gépkocsivezetői átlagosan 220-320 ezer forintot keresnek.
 
  Csütörtökön Járási Tamás arról tájékoztatta lapunkat, hogy hét, a sztrájkban részt vevő sofőrt elbocsátottak a Lagermaxtól. Az érdek-képviseleti vezető szerint a társaság az elbocsátásokat azzal indokolta, hogy piaci helyzetének tartós romlása miatt az autószállító kamionok darabszáma csökkent, ennek hatására az ellátandó feladatok mennyisége is lecsökkent, így munkát biztosítani az érintetteknek a továbbiakban nem tudott.
 
   Járási szerint furcsa, hogy a sztrájkot követően hirtelen egy nap alatt romlik a társaság gazdasági helyzete, ahonnan kizárólag sztrájkoló gépkocsivezetőket küldenek el. „Olyan gépkocsi-vezetői munkaviszonyokat szüntettek meg, amelyek a munkáltatónak további költségeket jelentenek annak ellenére, hogy nehéz gazdasági  helyzetben van. Ehelyett megszüntethette volna azokat a munkaviszonyokat, amelyek nem járnak jelentősebb költségtöbblettel (végkielégítés kifizetésével), ha a társaság valóban erre a lépésre kényszerült” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.
 
  Az ügyben megkerestük a Lagermax Autotranszport Kft., ám kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájk után jött az elbocsátás budaörsön.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector