Startlaphoz Csatlakozz!

Ma van Magyarországon az adószabadság napja

Végre mától nem az államnak dolgozunk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 16. szerda, 13:32
 
 Ezt a dátumot az országok adórendszereinek szemléletes leírására használják. Azt jelzi, hogy meddig dolgozott egy átlagos munkavállaló azért, hogy az államnak járó adókat és járulékokat kifizesse - adta hírül a 444.hu.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az átlagembernek év végéig már nem kell adóznia, egyszerűen csak a teljes éves jövedeleméből akkora rész megy az államnak, amekkorát a január 1-től július 16-ig megtermel.

Összehasonlításképp:

Cipruson az adószabadság napja már március 21-én eljön.
Írországban és Máltán április 28-án,
az Egyesült Királyságban május 12-én,
Bulgáriában május 18-án,
Spanyolországban június 12-én,
Horvátországban június 13-án,
Lengyelországban június 14-én,
Szlovákiában pedig június 20-án érkezik a megváltás.
Az év második felére Magyarország mellett már csak 6 európai országban esik az adószabadság napja:
Romániában július 1-re,
Németországban július 11-re,
Görögországban július 14-re,
Ausztriában július 25-re,
Franciaországban július 28-ra,
Belgiumban pedig augusztus 6-ra.

A legtöbb EU-tagországban (28-ből 15-ben) tehát júniustól kereshetünk magunknak, Magyarország mögött pedig e szempontból csak három állam áll: Ausztria, Franciaország és Belgium.

Forrás: 444.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Végre mától nem az államnak dolgozunk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector