Startlaphoz Csatlakozz!

UV-ellenőr, fagylaltrendőr  

Sárvári példa: álommelót kapnak a gyerekek a strandon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 20. vasárnap, 09:20

Gyerekeknek hirdet „állásokat” a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: a 8-12 évesek számára meghirdetett játékos munkákkal egyrészt a gyerekeknek szeretnének tartalmas időtöltést biztosítani a nyári szünetben, másrészt a társadalmi felelősségvállalás fontosságára akarják felhívni a figyelmet. Augusztustól például fagylaltrendőr dolgozik a sárvári strandon – írja a vs.hu.

   Persze nem a pejoratív értelmű gyerekmunkáról és nem is diákmunkáról van szó, hiszen a törvények szerint 16 éves kortól lehet dolgozni. Hanem arról, hogy apróbb, hasznos önkéntes munkákkal bízzák meg a gyerekeket, akikre a sárvári strandon animátorok vigyáznak.
 
   Három „munkakörre” keresnek jelentkezőket: az UV-ellenőr feladata az lesz, hogy figyelmeztesse a fürdőzőket, figyeljenek oda a napsugárzás veszélyeire. Ha valakinél nincs naptej, akkor az UV-ellenőr ad neki egyet ingyen. A fagylaltrendőr naponta teszteli a helyi sütemény- és fagylaltkínálatot. De olyan dolgokra is figyelmezteti a vevőket, hogy vegyenek szalvétát a fagyihoz, vagy tiszta kézzel fogják meg a tölcsért – mondta a VS.hu érdeklődésére Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő igazgatója. A csúszdaellenőr pedig elmagyarázza a fürdővendégeknek, hogyan lehet elkerülni a baleseteket a strandon, emellett naponta teszteli a csúszdákat, ellenőrzi, van-e bennük elég víz a lecsúszáshoz.
 
   A gyerekek persze strandolhatnak is munkájuk közben. Szakképzett animátorok és úszóoktatók vigyáznak rájuk. Vancsura Miklós arra számít, hogy a vendégek jól fogadják a fürdő új kezdeményezését. Az igazgató szerint nem költségvetési kérdés az, hogy a gyerekeknek legyen hol eltöltelni a nyarat, viszont ilyen, ingyenes, játékos munkát csak néhány gyereknek tudnak biztosítani. Ám ha a kezdeményezéshez minden strand csatlakozna, akkor ezer gyerek is kaphatna „munkát” még idén nyáron.
 
  Vancsura Miklós azt mondta, a pár évvel ezelőtt meghirdetett ausztrál álommeló ihlette meg őket. (Ausztráliában egy szigetre kerestek „gondnokot”, akinek párjával oda kellett költöznie, fotókkal és közzöségi oldalakra feltett tartalmakkal kellett népszerűsítenie a szigetet.) A gyerekek július 27-ig jelentkezhetnek egyperces videoüzenettel vagy néhány soros levéllel. Az „állások” augusztus 1-jétől tölthetők be. A kezdeményezés egyelőre augusztus 20-áig tart, de elképzelhető, hogy utána még iskolakezdésig meghosszabbítják. A három „munkakört” egy-egy hétig töltik be, utána változik az UV-ellenőr, a fagylaltrendőr és a csúszdaellenőr személye. A gyerekek fizetsége az lesz, hogy ősszel osztályukkal együtt ingyenesen eltölthetnek egy napot a sárvári  fürdőben.

Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sárvári példa: álommelót kapnak a gyerekek a strandon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector