Startlaphoz Csatlakozz!

A mezőgazdaságot érintő teljes támogatási rendszer megismertetését sürgetik

A MÉDOSZ elutasítja az agrártámogatási rendszer és a birtokpolitika átalakítását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 24. csütörtök, 14:33

A Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ) megdöbbenéssel fogadta a kormány döntését az agrártámogatási rendszer átalakításáról, és a mezőgazdaságot érintő teljes támogatási rendszer megismertetését sürgeti - áll a szakszervezet sajtónyilatkozatában, amit csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

    Az agrártámogatási rendszernek a kormány által korábban bejelentett átalakítása során elvonják az 1200 hektár feletti nagybirtokok területalapú támogatását, ezt a forrást többek között az állattartók kapják, mintegy 20 milliárd forintot, amely a kormány szerint 50-70 ezer új munkahely létesítését jelenti.

    A szakszervezet az agrártámogatási rendszer bejelentett átalakításával kapcsolatban kiemeli, hogy a kormány nem tárta fel tényszerűen elképzeléseit a mezőgazdasági társaságoktól elvett támogatások kompenzálására, ezért a szakszervezet sürgeti, hogy a mezőgazdaságot érintő teljes támogatási rendszer ismertté váljon. Tudni szeretnék, hogy az állattenyésztésre, integrációra, kertészetre, illetve a foglalkoztatásra milyen többlettámogatások vehetők igénybe. 

    A MÉDOSZ álláspontja szerint az lenne az egyetlen elfogadható megoldás, ha az részesülne a támogatásból, aki 100 hektáronként 7-8 teljes munkaidős munkavállalót foglakoztat, aki pedig erre képtelen, az nem.

    Ennek a megoldásnak több előnye van a kormány álláspontjával szemben, egyszerű, átlátható, jól ellenőrizhető, támogatja a vidéken történő foglalkoztatást és egyben eszköz az illegális foglalkoztatás visszaszorítására is - érvel sajtónyilatkozatában a MÉDOSZ.

    A MÉDOSZ emlékeztet: amikor 2013. áprilisában a kormány meghirdette a „Földet a gazdáknak!” programját, amelynek keretében a kis- és családi vállalkozások arányát 50 százalékról 80 százalékra szándékozik emelni a nagybirtok rovására, a szakszervezet már figyelmeztetett, hogy ez az átalakítás mintegy 10 ezer munkahely megszűnésével, a rendezett munkaügyi kapcsolatok felbomlásával fog járnia mezőgazdasági társaságoknál.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A MÉDOSZ elutasítja az agrártámogatási rendszer és a birtokpolitika átalakítását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector