Startlaphoz Csatlakozz!

Elfogadhatatlan munkakörülmények

Vizsgálatot követelnek a megégett napszámosok miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 25. péntek, 09:37

Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Nők Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozata a Munkavédelmi Felügyeletnél egy Délmagyarban megjelent „Sírtak az asszonyok a fájdalomtól: 50 napszámos égett meg” című cikk kapcsán – olvasható a Klubrádió oldalán.

   A cikk arról szólt, hogy Baksról alkalmi munkásokat vittek kórházba, mert hétvégén egy szomszédos megye kertészetében dolgoztak, ahol napszámosok hétfőn égési sérüléseket szenvedtek gyomlálás közben.

   A nőszervezetek megdöbbenésüknek és mélységes felháborodásuknak adtak hangot, hogy az asszonyok munkavégzés következtében, súlyos sérüléseket szenvedtek el, egy eddig meg nem nevezett kertészetben.

   Szerintük ma Magyarországon a munkavállalók jogi kiszolgáltatottságán túl, a munkakörülmények elfogadhatatlan minőségében is megmutatkozik. A nyári hónapokban több százezer nő, édesanya, nagymama kényszerül munka mellett, vagy munkanélküliként napszámba dolgozni, hogy családját és gyermekei megélhetését biztosítsa. A kiszolgáltatott helyzetük általános kép, hiszen munka lehetőségeik behatároltak - vélekednek.

  A nőszervezetek a munkavédelmi körülmények tisztázására, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségének megállapítása miatt követelik a vizsgálatot. 

  Azt hangoztatták, tisztázni kell, hogy a napszámban résztvevők felvilágosítást kaptak-e a szakszerű munkavégzésről vagy, hogy miért nem látták el őket megfelelő munkavédelmi eszközökkel, illetve a sérüléseket szenvedettek, jogszerűen foglalkoztatták-e őket.

  Egyúttal szolidaritásukat fejezik ki nőtársaik iránt.

Forrás: Klubrádió
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vizsgálatot követelnek a megégett napszámosok miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector