Startlaphoz Csatlakozz!

A foglalkoztatottak után nem kell járulékot fizetni

Megemelték 200 millió forinttal a nyári diákmunkaprogram keretét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 25. péntek, 12:43

A diákmunka program idei 1,5 milliárd forintos keretét több mint 200 millió forinttal megemelték - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorában.

    Az államtitkár felidézte, hogy a program tavaly is 1,5 milliárd forintos kerettel működött, a lehetőség iránt azonban óriási az érdeklődés, csütörtökig több mint 15 ezren jelentkeztek a részvételre. A megemelt keretnek köszönhetően akár a 20 ezret is eléri a nyári diákmunka programban részt vevő fiatalok száma az idén - tette hozzá. 

    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július 1-jétől hirdette meg a nyári diákmunka programot, amelynek keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

    A diákok az illetékes munkahelyi kirendeltségeken regisztrálhatnak.

    A program keretében a béreket támogatják, a százszázalékos támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzettek esetében 88 500 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 76 125 forint lehet személyenként és havonta a támogatás. A nyári diákmunka programban foglalkoztatottak után nem kell járulékot fizetni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megemelték 200 millió forinttal a nyári diákmunkaprogram keretét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector