Startlaphoz Csatlakozz!

Pénzügyi válságok, természeti katasztrófák

Több mint 2,2 milliárdan élnek rendkívüli nyomorban vagy állnak az elszegényedés szélén

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 25. péntek, 17:48

Több mint 2,2 milliárdan élnek a Földön rendkívüli nyomorban vagy állnak a teljes elszegényedés szélén, és félő, hogy a pénzügyi válságok és a természeti katasztrófák miatt számuk tovább emelkedik - figyelmeztetett az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) csütörtökön nyilvánosságra hozott éves jelentésében.

    A Tokióban közzétett beszámoló a szegénység okaiként említi az élelmiszerárak emelkedését és az erőszakos összecsapások számának növekedését is.

    A japán fővárosban tartott sajtótájékoztatón az UNDP illetékese azt mondta, elsődleges céljuk, hogy felvegyék a küzdelmet a növekvő egyenlőtlenséggel szemben, és hogy ne csupán minimálisra csökkentsék a rendkívüli szegénységben élők számát, hanem tartósan alacsonyan is tartsák azt.

    Az ENSZ becslései szerint a globális össztermelés értékének mindössze két százalékát kellene a Földön élő szegények alapvető szociális védelmének biztosítására fordítani.

    Valerie Amos, a világszervezet humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese csütörtökön azt hangsúlyozta, hogy jelentős változtatásokra van szükség a segélyezésben is, mivel a konfliktusok és a katasztrófák egyre növekvő száma miatt nem elegendő a jelenleg folyósított pénzügyi támogatás.

    A világszervezet tisztségviselői hangsúlyozták, a kormányoknak együtt kell működniük az egyenlőtlenség és a szegénység elleni harcban.

    A főtitkár-helyettes hozzátette: az Irakban, Szíriában vagy a világ más területein dúló válsághelyzetek miatt 2014-ben rekordnak számító 16,9 milliárd dollár értékben tett közzé az ENSZ segélyfelhívást. 2004-ben mindössze 6 milliárd dollárt tett ki ez az összeg.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint 2,2 milliárdan élnek rendkívüli nyomorban vagy állnak az elszegényedés szélén.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector