Startlaphoz Csatlakozz!

Nehézkes Magyarországon a megfelelő munkaerőt megtalálni

Se tudás, se munkakedv

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 26. szombat, 07:40

 Nehézkes Magyarországon a megfelelő munkaerőt megtalálni, a jelöltek képzettsége sok esetben nem felel meg a kívánalmaknak, a jó munkaerőért kiélezett verseny folyik, a munkavállalók pedig alulmotiváltak  - írja a Piac@Profit.

  Az átlagosnál nehezebb ma Magyarországon megtalálni az igazit – ez derül ki a HVG HR Center által készített felmérésből. A HR-szakemberek válaszai szerint a legnagyobb gond a jelöltek képzettségével van (7,3 pont). A toborzási nehézségek sorában ezt követi az erős munkaerő-piaci verseny (6,3 pont), majd a jelöltek motiváltságának hiánya (6 pont). (A szakemberhiány hazánkban már-már az ország versenyképességét sodorja veszélybe.)
 
   A válaszadók szerint az internet jelentősége óriási: az állásportálokat tartják a leghatékonyabbaknak a különböző toborzási csatornák közül (7,4 pont). Mögöttük csak kevéssel maradnak le a belső adatbázisok és ajánlások (6,8 pont), illetve a fejvadászcégek és munkaerő-közvetítők (6,4 pont). A középmezőnyben kapott helyet a világ legnagyobb állásportálja, a LinkedIn (4,6 pont), illetve az átlagosan több mint napi 800 millió aktív felhasználót felmutatni képes Facebook (4,2 pont).
 
   Egyelőre kevésbé fontosak a különféle blogok, illetve a legnagyobb kereső, a Google. Különösen magas érték (8,5 pont) született az elektrotechnikai/elektronikai szektort illetően. (Itt olvashatja tippjeinket, hogyan teheti vonzóbbá a munkavállalók számára vállalkozását!)
 
  Furcsa, hogy az eredmények fényében a magyar vállalatok jelentős része nem, vagy csak esetlegesen foglalkozik munkáltatói márkája kiépítésével. Mint azt korábban közöltük, sok cég még el sem gondolkodott azon, hogy építsen-e egyáltalán munkáltatói márkát, és akik elkezdték, azok nagy része is csak a nagy szavaknál tart. Pedig nem afféle úri huncutságról van szó, nagyon is megéri foglalkozni a témával. A munkavállalók megtartása kulcskérdés most, amikor már a versenyképességet is veszélybe sodorja a szakemberhiány, a munkavállalók több mint felének fontos, hogy mások mit gondolnak a munkaadójáról.
 
Forrás: Piac&Profit
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Se tudás, se munkakedv.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector