Startlaphoz Csatlakozz!

A válság miatt vált bevándorlási célországgá

Hány magyar vállalt munkát Németországban?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 29. kedd, 15:29
 
A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint tavaly a Németországba bevándorlók nettó száma (vagyis a bevándorlók és a hazatérők számának különbsége) meghaladta a 437 ezret. Magyarország 24 310 fővel szerepel a statisztikában, ezzel Lengyelország, Románia és Olaszország mögött a negyedik legnagyobb munkaerőküldő – írja a Napi Gazdaság.

   Németországot a válság tette bevándorlási célországgá, 2008-ban és 2009-ben még többen távoztak az országból, mint érkeztek: 55 700-an, illetve 12 800-an. A román munkavállalók előtt a német munkaerőpiac teljesen csak 2014. január 1-jén nyílt ki, de a már tavaly is nagy számban („nettó” több mint 50 ezren) érkeztek Németországba. A 72 ezer főnyi lengyel munkavállalóval Lengyelország, Románia és Magyarország adta tavaly a teljes németországi nettó bevándorlás harmadát.
 
   A Németországba érkező külföldi munkavállalók körében fokozatosan nő a felsőfokú végzettségűek aránya, és immár meghaladja a 40 százalékot (a német lakosság egészében a ráta 28 százalékos).
 
  2010 óta összesen („nettó”) 1,2 millió munkavállaló érkezett Németországba, ez a magyarázata, hogy miközben a foglalkoztatás jelentős mértékben javult, a munkanélküliségi ráta csak kisebb mértékben csökkent. A Deutsche Bank elemzői szerint ugyanakkor középtávon csökkenni fog a Németországban munkavállalók száma: az idén valamivel több mint 400 ezer, jövőre pedig már csak 250 ezer nettó bevándorlót valószínűsítenek.
 
Forrás: Napi Gazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hány magyar vállalt munkát Németországban?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector