Startlaphoz Csatlakozz!

Támogatják az augusztus 4-ei demonstrációt

Magyar Szakszervezeti Szövetség: felháborító a Hankook törvénysértő magatartása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 31. csütörtök, 15:39

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felháborítónak tartja a Hankook Tire Magyarország Kft. sorozatos munkavállaló ellenes, törvénysértő magatartását - közölte a szövetség az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében csütörtökön.

    A közlemény példaként említi: a társaság szakszervezetének elnökét, Bognár Ferencet rendkívüli felmondással bocsátották el, mert munkaidőn kívül, saját elhatározásából jogi tanulmányokat folytat. „Elutasítjuk ezt a törvénysértő magatartást, felszólítjuk a menedzsment, hogy visszamenőlegesen állítsa helyre Bognár Ferenc munkaviszonyát” - írták.  

    Kiemelik: a Hankook magyarországi vezetése nem bánhat kénye-kedve szerint az emberekkel. Nem teheti meg, hogy üldözze, ellehetetlenítse azokat a szakszervezeti vezetőket, azt az érdekvédelmi munkát, amelyet a gyár munkavállalói érdekében végeznek. Az ilyen jellegű intézkedések súlyosan sértik az emberi, a munkavállalói, a munkahelyi érdekeket, éppen ezért elfogadhatatlanok - közölte a szakszervezeti szövetség.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség szolidaritását fejezi ki, és támogatja a VDSZ 2014. augusztus 4-re meghirdetett demonstrációját. Felhívja ágazatait, tagszervezeteit, hogy aktívan támogassák a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete (DGSZ-VDSZ) megmozdulását - olvasható a levélben.

    A LIGA az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében szolidaritásáról biztosította a Hankooknál működő Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetét, amelyet álláspontja szerint a munkáltató jogtalan és elfogadhatatlan eszközökkel kíván ellehetetleníteni. Mint írták, a Hankook magyarországi vezetése jelenleg sárba tiporja a szakszervezeti jogokat, és boszorkányüldözést folytat a helyi szakszervezet, illetve tisztségviselői ellen.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Szakszervezeti Szövetség: felháborító a Hankook törvénysértő magatartása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector