Startlaphoz Csatlakozz!

Több, mint egymillió nyugdíjas százezer forint alatti összeget kaphazánkban

Nyugdíjak a régiónkban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 31. csütörtök, 18:14

Míg hazánkban 115 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, néhány kilométerrel arrébb, Ausztriában ez közel a háromszorosa, 315 ezer forint (1022 euró) körüli összeg. Megmutatjuk, hogy állnak a magyar nyugdíjasok a régióbeli társaikhoz képest! – írja a narancsjuice.hu.

   Csehországban és Szlovákiában az átlagnyugdíj nem sokkal a hazai felett van 123 ezer forintnak megfelelő összeget kapnak havonta a nyugdíjasok – írta az Aktuálne.sk portál.
 
   A nyugdíj minimális összege a cseh nyugdíjasok körében 35 ezer forint körüli összeg, Szlovákiában ennél valamivel alacsonyabb a minimálnyugdíj. Ausztriában ellenben a legalacsonyabb nyugdíj havonta 858 euró (kb. 266 ezer forint) egy személyre, vagy 1286 euró (kb. 400 ezer forint) egy házaspárra. Ráadásul az osztrák nyugdíjasok egy évben 12 helyett 14 havi nyugdíjat kapnak. Ehhez képest Magyarországon az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege jelenleg havi 28 500 forint.
 
   Az egymillió szlovákiai nyugdíjas közül több mint 200 ezren még dolgoznak, míg az osztrákok csupán mintegy 2 százaléka szorul ilyen kiegészítésre. Ausztriában egyébként a nyugdíj mellett dolgozók munkával maximum 395 eurót (kb. 122 ezer forint) kereshetnek havonta.
 
   Az is eltérő, hogy az egyes országokban mikor mehetnek nyugdíjba az állampolgárok. Míg Szlovákiában 62 év a nyugdíjkorhatár, addig Ausztriában férfiak esetében 65, nők esetében 60 év, és minimum 15 év munkaviszonnyal kell rendelkezniük, hogy jogosultak legyenek a nyugdíjra.
 
   Magyarországon ugyan az átlagos öregségi nyugdíj összege 115 786 forint, de több mint 1,1 millió nyugdíjas 50 és 99 ezer forint közötti nyugdíjat kap. A nyugdíjkorhatár Magyarországon jelenleg 65 év. Itthon a női nyugdíjasok vannak többségben, ám ők átlagosan kevesebbet kapnak ellátásként, mint férfi társaik. Utóbbiak ugyanis 126 ezer forinthoz jutnak az állam jóvoltából havonta, míg a nőknél az átlagos nyugdíj 110 ezer forint körül van.
 
Forrás: narancsjuice.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyugdíjak a régiónkban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector