Startlaphoz Csatlakozz!

Több szakszervezet is tiltakozott az ügy miatt

A Hankook szerint kötelezettségszegés miatt bocsátották el a szakszervezeti vezetőt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 01. péntek, 07:13

A Hankook Tire Magyarország Kft. menedzsmentje azt állítja, hogy többszörös kötelezettségszegés miatt bocsátották el a cégtől a szakszervezeti vezetőt, és nem jogi tanulmányai miatt.

    A társaság csütörtökön közleményben reagált a  szakszervezetek állításaira, és azt közölte: a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetében is vezető pozíciót betöltő munkavállaló felmondásának valós oka az, hogy a munkavállaló munkáltatóját tudatosan félrevezette, a tájékoztatási és együttműködési kötelezettségét szándékosan megszegte, valótlan információra hivatkozva kért és kapott engedélyt távolmaradásra a munkából. Valótlan tehát az állítás, hogy jogi tanulmányai miatt szűnt meg a munkaviszonya – szögezték le.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték: az érintett szakszervezeti vezető munkaviszonyát július 21-i hatállyal szüntették meg.

    Hozzátették: a felmondást azért kézbesítették rövid határidővel, mert a magyar jogi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy valakinek a rosszullétét, betegségét figyelembe vegye a munkáltató, ha az ügye egyébként már tisztázott. Ilyenkor a hatályos jogszabályok szerint akkor is kézbesíteni kell a felmondást, ha a munkavállaló betegállományban van. Ennek a szabálynak a betartását a bíróságok szigorúan vizsgálják, következetesen érvényre juttatják – jegyezték meg.

    A cég szerint a munkavállaló elbocsátása kapcsán a napokban téves hírek jelentek meg. Emlékeztettek: az elmúlt időszakban összesen két esetben kezdeményezte a munkáltató a munkaviszony megszüntetését szakszervezeti tisztségviselő esetében. Az egyik a jelenlegi eset, a másik, korábban elbocsátott munkavállaló ügye pedig vádemelési javaslattal került az ügyészség elé. A többi esetben a munkavállalók maguk kezdeményezték a felmondást, és közös megegyezéssel távoztak a cégtől - írták.

    A napokban több szakszervezet is tiltakozott amiatt, hogy a  Hankook elbocsátotta a helyi szakszervezet vezetőjét.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség csütörtökön nyílt levélben felháborítónak, sorozatosan munkavállaló ellenesnek, törvénysértőnek nevezte a Hankook Tire Magyarország Kft.  magatartását. Egyben felszólította a menedzsmentet, hogy visszamenőlegesen állítsa helyre a dolgozó munkaviszonyát.

    A Magyar Szakszervezeti Szövetség jelezte azt is, hogy támogatja a VDSZ 2014. augusztus 4-re meghirdetett demonstrációját. 

    A LIGA az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében szolidaritásáról biztosította a Hankooknál működő Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetét, amelyet álláspontja szerint a munkáltató jogtalan és elfogadhatatlan eszközökkel kíván ellehetetleníteni. Az írták, a Hankook magyarországi vezetése jelenleg sárba tiporja a szakszervezeti jogokat, és boszorkányüldözést folytat a helyi szakszervezet, illetve tisztségviselői ellen.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Hankook szerint kötelezettségszegés miatt bocsátották el a szakszervezeti vezetőt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector