Startlaphoz Csatlakozz!

A kézbesítőkre egyre több teher hárul

Radikálisan csökkent a postások száma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 04. hétfő, 17:25
 
A Kézbesítők Szakszervezete szerint a kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudni meddig lehet még feszíteni a húrt – olvasható a Világgazdaságban.

  „Sajnos valóban a Magyar Posta folyamatosan csökkenti az alkalmazottainak létszámát, azonban a dolgozóknak nem felmondtak, hanem közös megegyezéssel váltak meg tőlük. Így nem kell bejelentenie a társaságnak a csoportos létszámleépítést, hiszen a munkaadó és a munkavállaló közös akaratából jönnek létre a megállapodások.
 
  A kézbesítők létszáma is radikálisan csökkent az elmúlt időkben” – nyilatkozta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke. Tusz Ferenc szerint éppen ezért a maradóknak egyre több a munkájuk, és mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtak, teljesítő képességük határán vannak. „A kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudom meddig lehet még feszíteni a húrt” – mondta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.
 
   Korábbi cikkünkben Tusz Ferenc nem nyilatkozta azt, hogy „Emlékeztetett: felhívásukra 2009. december 22-én mintegy 150, december 23-án pedig 100 kézbesítő nem vette fel a munkát annak ellenére, hogy a munkáltató több alkalommal is felhívta figyelmet a sztrájk jogalap nélküliségére. Végül több sztrájkolót rúgtak ki a sztrájk miatt. „Örülhetünk, ha van munkák, de nem etikus, ami történik” – fogalmazott Tusz Ferenc. Szerinte könnyen az lehet a leépítés eredménye, hogy egy kézbesítőnek nagyobb területen kell majd kihordania az összességében egyre csökkenő számú levelet.”

Forrás: Világgazdaság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Radikálisan csökkent a postások száma.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector