Startlaphoz Csatlakozz!

A fizetések átutalásában is többször tapasztaltak elmaradást

Fél éve nem fizet társadalombiztosítási járulékot a KLIK

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 05. kedd, 09:34

A tanár az orvosnál tudta meg, hogy állami munkáltatója február óta nem jelentette be és nem is fizet – olvasható az atv.hu oldalán.

   Az orvosnál derült ki, hogy február óta nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot egy tanár után állami munkáltatója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az óraadó tanár tavaly kötött 2014. júliusig szóló munkaszerződést a KLIK-kel, az összes állami alkalmazásban álló pedagógus munkáltatójával.
 
   A tanár – aki maga jelentkezett történetével az atv.hu-nál – a fizetések átutalásában többször tapasztalt elmaradást, ezért nem csodálkozott áprilisban, amikor egy fogorvosi vizsgálatnál az asszisztens közölte vele: TAJ kártyája érvényes, ám rendezetlen. Ami azt jelenti, hogy a munkáltató nem fizette be a munkavállaló után a társadalombiztosítási járulékot.
 
   A tanár tehát a „szokásos” késedelmek közé sorolta az esetet, ám a napokban egy újabb orvosi vizsgálatnál váratlan meglepetés érte: háziorvosa közölte, hogy TAJ kártyája érvénytelen és rendezetlen. Ami azt jelenti, hogy a munkáltató KLIK már huzamosabb ideje nem fizeti a társadalombiztosítási járulékát, holott ez törvényes kötelessége volna. 
 
   A háziorvos ennek ellenére ellátta a tanárt, és vérvételre is elküldte. A laborban közölték a tanárral, hogy a számítógépes nyilvántartás szerint TAJ kártyája „piros”, ami azt jelenti, hogy elkezdődött az a türelmi idő, melynek lejártáig rendezni kell az elmaradt befizetést, ellenkező esetben megszűnik a díjmentes orvosi ellátása, illetve csak életmentő beavatkozásokat végeznek el.
 
   A tanár, hogy kiderítse, mennyi pénzzel maradt el a KLIK, felkereste az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP). Ott kiderült, hogy a KLIK február óta le sem jelentette, így nem is fizetett „utána” társadalombiztosítási járulékot.  
 
   A hátralék rendezéséig – amíg a TAJ kártya „piros” – a munkavállaló nem jogosult a térítésmentes orvosi ellátásra és nem jogosult a gyógyszerek állami támogatására sem. 
 
   Arra a kérdésre, hogy esete egyedi, vagy tanártársai között is van, akinél kiderült, hogy a KLIK nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot, a lapunkat megkereső tanár nem tudott információval szolgálni. Azt viszont elmondta, hogy a fizetések késedelmes utalása általános gyakorlat a KLIK-nél.
 
   Az üggyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a KLIK-hez. Amint válaszolnak, közöljük.
 
Forrás: atv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fél éve nem fizet társadalombiztosítási járulékot a KLIK.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector