Startlaphoz Csatlakozz!

Adómentesen hozzájárulás az alkalmazottak törlesztőrészleteinek kifizetéséhez

Étkezési csekk helyett hiteltörlesztés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 05. kedd, 11:33

Bekapcsolódtak a munkaadók a dolgozók hiteltörlesztésébe, az utóbbi hetekben több foglalkoztató is pénzt utalt a bankoknak. Szakmai vélekedés szerint a jelenség már az ősszel tömegessé válhat. A futamidő végénél tartó devizaadósoknak ugyanakkor érdemes elgondolkodniuk azon, kérnek-e hiteltörlesztési támogatást – olvasható a Magyar Nemzetben.
 
   Számos munkáltató szállt be az elmúlt hetekben dolgozóinak hiteltörlesztésébe. Az érintettek azzal az új lehetőséggel élnek, amely módot nyújt rá, hogy a munkaadó – kafetériaként vagy támogatás formájában – adómentesen hozzájárulhasson az alkalmazottak törlesztőrészleteinek kifizetéséhez. – A tavaszt leginkább a felkészüléssel töltötték a vállalkozások, az első folyósítások mostanában indulhattak el – számolt be érdeklődésünkre a tapasztalatokról Fata László. A hazai juttatások szisztémáját jól ismerő tanácsadó ennek okát abban látja, hogy már egyes bankok is alkalmazkodtak a szabályokhoz, a folyamat így gördülékeny lehet. Úgy vélte: augusztusban, szeptemberben tömegessé válhat a gyakorlat, s az ősszel már munkáltatók sokasága vállalhat részt kafetéria formájában a dolgozók hiteltörlesztéséből. – Az érdeklődés a következő év elején bizonyosan fokozódik majd.
 
  A lehetőség legfontosabb részleteiről annyi mondható el, hogy a dolgozónak a munkáltató öt év alatt legfeljebb ötmillió forintot adhat adó- és járulékmentesen – a fizetésén kívül – azért, hogy az érintett törlessze forint- vagy devizaalapú lakáshitelét. A munkaadó határozhat úgy, hogy a bér mellett, egyszerű támogatásként folyósítja a hiteltörlesztési hozzájárulást, miképpen arra is van mód, hogy a foglalkoztatók a kafetéria-rendszerükbe illesszék a lehetőséget.
 
   A gyakorlatnak ugyanakkor egyes kérdésekre még választ kell adnia. Fata László ennek kapcsán jelezte, a foglalkoztató egyenesen a hitelszámlára vagy a bank egyfajta központi számlájára küldheti el az összeget, miként annak sincs akadálya, hogy a juttatás a munkavállaló hitelintézetnél vezetett saját folyószámláján kössön ki. Utóbbi esetben azonban külön igazolni kell, hogy az adott évben legalább ekkora összegű törlesztést fizet be az adós. – Ez ügyben elengedhetetlen annak tisztázása, miként számolják majd el a munkáltatótól érkező összegeket – tette hozzá Fata László. Lehetséges, hogy egyszerűen a havi részletet apasztja a foglalkoztató juttatása, de elképzelhető az is, hogy az ilyen utalást előtörlesztésnek tekinti a hitelező.

Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Étkezési csekk helyett hiteltörlesztés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector