Startlaphoz Csatlakozz!

Járműrekonstrukciós programról, munkahelyek megtartásáról esett szó

Egyeztettek az MNV-vel a Volán szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 05. kedd, 18:13

A Volán-cégcsoport szervezeti átalakításáról, járműrekonstrukciós programjáról, a munkahelyek megtartásáról egyeztetettek a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) Volán portfólió irányításáért felelős vezetői a cégcsoport szakszervezeteivel - tájékoztatta a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) kedden az MTI-t közleményben.

    A tanácskozáson elhangzott: a Volán-társaságoknak a közlekedési piac liberalizációját követően (várhatóan 2016 végén) 10-11 éves, vagy ennél fiatalabb járműparkkal kell rendelkezniük. A döntéshozók szerint ugyanakkor a most kezdődő járműrekonstrukciós program mellett indokolttá válik az alvállalkozók bevonása is a helyközi közösségi közlekedésbe.

    Az MNV ennek kapcsán jelezte, hogy az alvállalkozói szerződéstervezeteket előzetesen egyeztetik a szakszervezetekkel. A megállapodásokban egyértelműen rögzítik a foglalkoztatási szabályok betartását, a munkavállalók számára biztosítják legalább a jelenlegi jövedelmeket, a járulékfizetési kötelezettség ellenőrizhetőségét és a munkaviszony folyamatosságát - olvasható a szövetség közleményében.

    A KMSZ hangsúlyozta: határozottan tiltakoznak és fellépnek a magánszolgáltatók Volán-struktúrába való bevonása ellen, ha a szerződések mindezek ellenére nem nyújtanak elegendő garanciát a munkavállalók jogainak megvédésére. 

    Emlékeztettek arra a bajai esetre, amikor a magánszolgáltató forráshiányra hivatkozva egyik percről a másikra megszüntette a szolgáltatást, és Baján csak azért nem állt le a város tömegközlekedése, mert a Volán-társaság azonnal átvette és megoldotta a feladatokat.  

    A szövetség elismerte, hogy a finanszírozási problémák miatt vannak hiányosságai a Volán-társaságoknak, de ezeket - a nyomasztó gazdasági környezet ellenére - saját kereteik között kell megoldaniuk. Az érdekvédők szerint a stabilitás csökkenését és a meglevő egység megbomlását okozná, ha a magánszolgáltatókat bevonnák.

    A KMSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy a Volán-cégcsoport strukturális átalakítási folyamatában a munkahelymegtartást tartja az egyik legfontosabb kérdésnek. Azzal az MNV Zrt. vezetői is egyetértettek, hogy (természetes fluktuáció révén megvalósuló) 1-2 százaléknál jobban nem lehet a létszámot csökkenteni, de az érdekvédők azt is szeretnék elérni, hogy a munkahelyek döntő többsége maradjon meg helyben, a munkavállalók ne kényszerüljenek napi ingázásra.


 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyeztettek az MNV-vel a Volán szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector