Startlaphoz Csatlakozz!

Visszafordíthatatlan az elvándorlás?

Egymillió regisztrált magyar munkavállaló Angliában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 06. szerda, 14:03

 Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma. A Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt – olvasható a hirhatar.hu-n.
 
   Az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási szám (National Insurance - rövidítve: NI) csakúgy, mint a magyar társadalombiztosítási (TB) szám, személyre szól és élete végéig ugyanaz marad, akkor is, ha időközben a munkavállaló elhagyja az Egyesült Királyságot, és később visszatér – jelezte a hir3.hu. A munkavállaló erre a számra fogja fizetni a TB járulékot (National Insurance Contribution), és akkor is szüksége lesz rá, ha kapcsolatba szeretne (vagy kell) lépnie a helyi Munkaügyi Hatóságokkal (Department of Work) vagy az Adóhivatallal (HM Revenue and Customs).
 
   A londoni Munkaügyi Központban (Jobcentre Plus) már két éve ügyintézőként dolgozó magyar forrásuk szerint nem igaz, hogy megközelítőleg csak ötszázezer a külföldön munkát vállaló magyarok száma, ennél lényegesen több. Az általa megküldött, áprilisban készült tanulmányból kiderül, hogy jelenleg csak az Egyesült Királyságban több mint egymillió (2014. március havi adatok szerint: 1.021.711) magyar fizet társadalombiztosítási járulékot, társadalombiztosítási (NI) száma pedig már megközelítőleg 1,4 millió magyarnak van. A társadalombiztosítási (NI) szám nem csak a munkavállaláshoz szükséges, annak is igényelnie kell, aki tanulmányi támogatást szeretne kapni.
 
Már nehezebb Angliában
 
   A brit miniszterelnök hivatala még tavaly decemberben jelentette be, hogy a szigorítási tervek közül elsőként, 2014. január 1-jétől az álláskereséssel kapcsolatos szociális ellátás korlátozása lép életbe.
 
   Ennek alapján az uniós társállamokból érkezők nagy-britanniai tartózkodásuk első három hónapjában nem vehetnek igénybe munkanélkülieknek járó juttatásokat. Az új szabályok szerint, ha a külföldi EU-munkavállalóknak ilyen jellegű támogatásra az első három hónap elteltével is szükségük lenne, legfeljebb hat hónapig részesülhetnek e juttatásokban, kivéve, ha bizonyíthatóan valós esélyük van arra, hogy belátható időn belül álláshoz jutnak. A szigorítás ellenére is nő a magyar munkavállalók száma és egyre több család kényszerből, a megélhetés hiánya miatt hagyja itt Magyarországot.
 
Orbán szerint kalandvágyból
 
   Orbán Viktor arra számít, hogy öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból - erről beszélt 2012-ben a Fidelitas rendezvényén. A miniszterelnök azonban arról nem beszélt, hogy miért is térnének haza a szerinte kalandvágyból külföldre ment „fiatalok”, hiszen Magyarországon jelenleg a közmunka és a biztos munkanélküliség vár rájuk.
 
Forrás: hirhatar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egymillió regisztrált magyar munkavállaló Angliában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector