Startlaphoz Csatlakozz!

Az esetleges bezárásokrólsincs információ

Nincs adata az államtitkárságnak, hány pedagógus taníthat az új tanévben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 06. szerda, 17:47

A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba.

   Az államtitkárság az MTI kérésére összeállított tájékoztatása szerint általános iskolában 98 600, szakiskolában 35 000, speciális szakiskolában 2300, gimnáziumban és szakközépiskolában egyaránt 41 500 tanuló ül be az iskolapadba a kezdő évfolyamon. Ez összesen 218 900 diákot jelent.
 
   Az intézmények számának változásáról, az esetleges bezárásokról, újak megnyitásáról az államtitkárság azt közölte: „e tekintetben még nincsenek végleges adatok”, mivel az önkormányzati, az egyházi és magánintézmények vonatkozásában csak az őszi statisztikai adatgyűjtésből ismerhetők meg ezen információk. Jelen pillanatban még a pedagógusok létszámáról sem áll rendelkezésre adat.
 
   A tanév egyik újdonságát jelentik a kísérleti tankönyvek, 1501 iskolában kezdenek el tanítani ilyen kiadványokból. A megújuló tankönyvek többségét önköltségi áron (kötetenként 350-400 forintért), a szakiskolai kísérleti közismereti tankönyveket pedig térítésmentesen biztosítja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a diákoknak.
 
   Az államtitkárság azt írta, a tankönyvcsomagok ára átlagosan 11 ezer forint körül alakul. A tankönyvjegyzéken 4280 tankönyv szerepel. A hamarosan szállítandó alaprendelést az iskolák június 30-ig adhatták le. A pótrendeléseket augusztus 21-től szeptember 5-ig jelezhetik, a visszárut pedig szeptember 6-15. között lehet jelenteni.
 
   A szülők már megkapták a befizetéshez szükséges csekkeket. A díjbekérőn található fizetési határidő augusztus 15., de a tankönyvek ára ezt követően is befizethető egészen azok átvételéig. Az augusztus 15-ét követő befizetések esetén a szülőknek igazolni szükséges a befizetést - jelezték.
 
   Változás, hogy elindul a tanfelügyeleti rendszer és a törvényi ütemezés szerint nőnek a bérek - írta az államtitkárság. A kísérleti tankönyvek mellett szeptembertől már az 1-2., 5-6., illetve 9-10. évfolyamon kell az új kerettantervek szerint tanítani. Az új tanévben az 1-3., az 5-7., illetve a 9-11. osztályban lesz kötelező a mindennapos testnevelés, amiből két óra diáksportköri tevékenységgel, versenyszerű sportolással váltható ki, akkor ha a diák rendelkezik egyesületi tagsággal, vagy amatőr sportolókkal kötött szerződéssel.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nincs adata az államtitkárságnak, hány pedagógus taníthat az új tanévben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector