Startlaphoz Csatlakozz!

A polgármesterek levelet kaptak a megyei kormányhivatalnokoktól

Közmunkások is szállítják a könyveket az iskolákba

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 08. péntek, 12:42

Az előző tanévben nagy botrány volt a tankönyvek kiszállítása körül, sok iskola nem kapta meg időben a kért eszközöket, mert azok egy része a tervezett átadás idejére nem volt még kinyomtatva sem. Most úgy tűnik, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) mindent megtesz, hogy a blamázs ne ismétlődhessen meg – írja a Népszabadság.

   A rendőrök után a közmunkásokat is bevetik a tankönyvszállításnál. A rendőrség még év elején kapott arról értesítést, hogy április végéig keressék meg a kapitánysághoz közeli iskolákat és mérjék fel, hogyan tudják a könyveket teherautóval az iskolába szállítani.
 
  A 444.hu információi szerint a polgármesterek is levelet kaptak a megyei kormányhivatalnokoktól, melyben ezt írták nekik:
 
  „A tankönyvek szállítása során az anyagmozgatási, rakodási feladatok végrehajtása, az átadás-átvétel gyorsítása érdekében az idei esztendőben a közfoglalkoztatásban résztvevőknek is szerepet szánnak. (…) Kérem, hogy a kiszállítási tervben szereplő időpontban a megadott közfoglalkoztatott létszámot (hagyományos hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás létszámából) biztosítani szíveskedjen.”
 
   Úgy tűnik, az EMMI-nek, a KLIK-nek és a KELLO-nak már a rendőrség segítsége sem elég, biztosra akarnak menni. Nem szeretnének úgy járni, mint tavaly, amikor a könyvek nem érkeztek meg időben az iskolákba. Más kérdés, hogy számos kiadvány már most késik, a KELLO szerint 33 kiadó nem tartotta a tankönyvek leszállításának határidejét. 
 
   A 444 portál megkereste a Magyar Postát, miután kiderült, hogy a társaságot bízta meg a KELLO a tankönyvek kiszállításával. A posta nem adott érdemi tájékoztatást a portál azon kérdésére, hogy mennyiért végzik a szállítást, és mennyi tankönyvről is van szó. Csak annyit közöltek, hogy a megrendelő aktuális igénye alapján, a megrendelő által meghatározott időben és mennyiségben történik a könyvek iskolába juttatása.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közmunkások is szállítják a könyveket az iskolákba.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector