Startlaphoz Csatlakozz!

Ausztria

Kritikus orvoshiányra figyelmeztetett az orvosi kamara alelnöke

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 08. péntek, 17:36

A fiatal egészségügyi szakemberek tömeges kivándorlása miatti kritikus orvoshiányra figyelmeztetett az osztrák orvosi kamara alelnöke – írta pénteken a Der Standard című osztrák napilap.

    A cikk a stájerországi Mariazell városának kórházát hozta fel példaként, ahol az orvoshiány miatt a hét két napján már nem tudnak teljes körű betegellátást biztosítani.

    „Az egész országban vannak a mariazellihez hasonló esetek. Már ég a ház, és ezt a politikusok is tudják” – fogalmazott Harald Mayer, az osztrák orvosi kamara alelnöke. Kiemelte: Ausztriához viszonyítva a munkafeltételek és a fizetések is sokkal jobbak Németországban vagy más európai országokban. Emiatt már nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb orvosok is elhagyják az országot. A probléma vidéken már régóta létezik, mostanra elérte Bécset is – mondta a kamara alelnöke.

    A Der Standard emlékeztetett, hogy korábban az Európai Unió a kórházban dolgozók munkaidejét heti 48 órában határozta meg. Ennél jelenleg az osztrák orvosok többet dolgoznak, az akár heti 70 órás munkaidőt is engedélyező Ausztria 2015. január elsejéig kapott határidőt az uniós szabályozás bevezetésére. A munkaidő csökkentése esetén azonban új orvosok százaira lenne szükség, ennek feltételei viszont nem adottak – áll a cikkben.

    Rudolf Hundstorfer munkaügyi miniszter ősszel olyan törvénytervezet benyújtására készül, amely lehetővé tenné, hogy az orvosokkal hosszabb munkaidőt engedélyező egyéni szerződéseket kössenek az egészségügyi intézmények, amit az unió legfeljebb 2021-ig engedélyezhet.

    A kamara alelnöke szerint az orvosok azonban nem akarnak hosszabb munkaidőt, ehelyett jobb munkafeltételeket és kedvezőbb bérezést szeretnének - írta a Der Standard osztrák napilap.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kritikus orvoshiányra figyelmeztetett az orvosi kamara alelnöke.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector