Startlaphoz Csatlakozz!

Szeptemberben jönnek a várva várt változások

26 ezer forintos kötelező béremelés is jöhet szeptembertől

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 11. hétfő, 14:17

A tanárok közül sokan nemcsak azért várják a szeptembert, hogy újra a katedrára állhassanak, hanem, hogy nagyobb számot láthassanak a fizetési papírjukon, mint eddig.

    Jövő hónap elejétől emelkedik ugyanis a pedagógusok bére, ám lesz olyan, aki csupán két liter tej árát viheti haza pluszban, míg a szerencsések akár 26 ezer forinttal is többet kaphatnak.

Végre elégedett a fizetésével

    Marika 1975 óta tanít történelmet egy Pest megyei általános iskolában. 1990 óta folyamatosan osztályfőnök is a felső tagozaton. Havi fizetése 2010 óta csak a túlórák miatt változott, tavaly szeptemberig átlagosan 250 ezer forintért okította a csemetéket.

    Az első béremeléssel már változott a helyzete, a fizetési papírján szereplő szám átlépte a bűvös 300 ezres határt. Idén januárban 320 ezerre emelkedett a bére, szeptembertől pedig már 352 ezer forintra számíthat. Közel negyvenéves pedagógusi múlttal a háta mögött úgy érzi, végre elégedett lehet a keresetével. Igaz, most már hiába túlórázna, azért külön nem kapna pénzt, hiszen azt a pótlékokkal együtt beépítették a fizetésébe.

    Marikához hasonlóan sok pedagógus jár jobban az életpálya-modell bevezetésével hozott bérrendezéssel. Hogy pontosan ki mennyivel, azt nemrég az Eduline számolta ki: a középfokú végzettségűek érzik majd meg a legkevésbé a béremelést. Az ő jelenlegi 120 277 forintos bruttó bérük csupán 406 forinttal emelkedik majd, az alapszakosok 160 167 forintos, szintén bruttó jövedelme ötezer forinttal nő. A mesterdiplomásoké már kicsit érezhetőbb lesz: 175 493 forint helyett 182 294 forintot vihetnek majd haza.

    Az oktatás talán a legfontosabb egy sikeres ország életében. Nézd meg, hol tanultak a világ leggazdagabb emberei!

Megérte elkészíteni a portfoliót

    A pedagógusok jelenleg kivétel nélkül a Gyakornok vagy a Pedagógus I. fizetési fokozatba vannak besorolva. Pedagógus II. fokozat majd 2015 januárjától lesz, ide azok kerülhetnek majd, akik jelentkeztek az idei minősítési eljárásra, elkészítették és feltöltötték az április 30-i határidőig a bizonyos sokat emlegetett portfóliót magukról.

    Pedagógus II-be kerülni jelentős bérnövekedéssel jár majd: egy átlagosan 18-20 éve dolgozó, egyetemi végzettségű tanár alapbére ugyanis Pedagógus I-ként jelenleg 263 240 forint, ez januártól azonban 289 563 forintra emelkedhet. Egy gyakornok besorolású óvodapedagógus vagy tanító viszont - akinek a jelenlegi illetménye 159 355 forint - hatezer forinttal keres majd többet szeptembertől.

Forrás: Femina.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 26 ezer forintos kötelező béremelés is jöhet szeptembertől.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector