Startlaphoz Csatlakozz!

Az EU egyik legégetőbb problémája

Nemzetközi ifjúsági nap: minél több fiatalnak kell munkához jutnia

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 12. kedd, 07:33

Augusztus 12-e a nemzetközi ifjúsági nap, sok fiatalnak azonban nem sok oka van az örömre. Az EU-ban több mint 5,3 millió 25 év alatti európainak nincs állása, a fiatalokat sújtó munkanélküliség az EU egyik legégetőbb problémája. A helyzeten különböző uniós programok próbálnak javítani, az EP szerint viszont a jelenleginél több pénzt kellene erre szánni.
 
  Az ifjúsági garanciaprogram egy új uniós program, amelynek célja, hogy minél több fiatal jusson munkához, és a 25 év alattiak közül négy hónapnál hosszabb ideig senki ne maradjon munka vagy képzési lehetőség nélkül. Az Európai Szociális Alapból mintegy 10 milliárd eurót, míg az ifjúsági foglalkoztatási alapból további 6 milliárd eurót fordít erre a célra az EU.


  Múlt hónapban az Európai Parlament amellett érvelt, hogy még több pénzre van szüksége a programnak. Továbbá minőségi normákat kellene bevezetni a gyakornoki helyek kapcsán, és garantálni kellene a fiatalok megfelelő bérezését is.

Erasmus: az egyik legnépszerűbb uniós program

   1987-es indulása óta több mint 3 millióan vettek részt a népszerű Erasmus diákcsere-programban. Az elmúlt tanévben 270 ezer diák részesült ösztöndíjban, amellyel külföldön tanulhatott. Szeptembertől Erasmus+ néven fut majd a megújított program.

EYE 2014 – európai ifjúsági rendezvény
    
   Májusban az Európai Parlament több ezer fiatalt látott vendégül Strasbourgban az európai ifjúsági rendezvényen, ahol Európa jövőjéről vitáztak a résztvevők. A gondolatokat, ötleteket ebben a jelentésben foglalták össze a résztvevők, amelyet az EP-képviselők is megkapnak.

   A teljes cikk és további információk a témában elérhetők: www.europarl.europa.eu

(OPH)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nemzetközi ifjúsági nap: minél több fiatalnak kell munkához jutnia.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector