Startlaphoz Csatlakozz!

Egy tanulmány szerint

Több mint egymillió magyar van Angliában?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 12. kedd, 10:28

Egy tanulmány szerint több mint egymillió magyar vándorolt ki Angliába, legalábbis csaknem 1,4 millió magyarnak van kinti társadalombiztosítási száma. Az InfoRádió által megkérdezett gazdasági szakember szerint ugyanakkor kacsa a tanulmány. A magyarországi hivatalos adatok szerint 150 ezer lehet a kinti munkavállalók száma. A tanulmányban szereplő intézmény pedig nem létezik, és a hivatkozások sem hitelesek.

    Nagy-Britannia évek óta a magyarok egyik legkedveltebb munkavállalási célpontja. Az állítólagos Social Security Office által, belső használatra készített tanulmány szerint, már meghaladta az egymilliót az Angliában dolgozó magyarok száma. A publikált adatok azt mutatják, hogy a tavaly már egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett kinti társadalombiztosítási számmal. Idén pedig az első négy hónapban több mint hetvenezerrel több lett az igénylő és azóta minden hónapban rekordot dönt a számuk.

    A társadalombiztosítási szám azonban nem csak a munkavállaláshoz szükséges, annak is igényelnie kell, aki tanulmányi támogatást szeretne kapni. A munkavállaló erre a számra fizeti a tb-járulékot és akkor is szüksége lesz rá, ha felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hatóságokkal vagy az adóhivatallal. Ezt a számot az igénylő élete végéig megtarthatja, még akkor sem kell visszaadni, ha időközben hazajött.

    Az InfoRádió által megkérdezett gazdasági szakember szerint ugyanakkor kacsa az a tanulmány, amely szerint több mint egymillió magyar dolgozik Angliában. A magyarországi hivatalos adatok szerint 150 ezer lehet a kinti munkavállalók száma. Hárs Ágnes a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. tudományos főmunkatársa azt mondta: a tanulmányban szereplő intézmény nem is létezik, és a hivatkozások sem hitelesek.

    Az ismert és bárki számára nyilvánosan megtalálható társadalombiztosítási számok, tized ekkora magyarországi összes regisztráltra vonatkoznak. A tanulmányban szereplő nagyságrendű számokat Lengyelország esetében láthatunk - tette hozzá Hárs Ágnes.

    A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. tudományos főmunkatársa felidézte, hogy ugyanez a tanulmány megjelent már három hónappal korábban is, amikor nagyon intenzív vita folyt arról, hogy Anglia szeretné a kelet-európai migrációt visszaszorítani. A szakértő szerint nem tudható, hogy e mögött milyen felmérés áll.

    A magyarországi migrációs folyamatok felgyorsulása feltehetően nem a mobilitási kedv vagy a vállalkozókészség növekedésével, hanem a gazdasági nyomás hatására erősödött fel - hangsúlyozta Hárs Ágnes.

Forrás: Napi.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint egymillió magyar van Angliában?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector