Startlaphoz Csatlakozz!

A teljes fizetésemelés hatvan százalékát kapták meg tavaly a tanárok

2002 óta nem volt a pedagógus szakmában béremelés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 12. kedd, 15:21

A több lépcsős béremelés egy éve kezdődött, és egészen 2017-ig tart, minden évben iskolakezdéskor. A teljes fizetésemelés hatvan százalékát kapták meg tavaly a tanárok, a maradék negyven százalékot osztották el négy évre. A kormány álláspontja szerint több mint tíz éves adósságot pótol ezzel az ország, ráadásul az intézkedés még vonzóbbá teheti a tanári pályát a fiatalok számára.

   Már a szeptemberre készülnek a Salgótarjáni Általános Iskolában: festik a tantermeket, felújítják az uszodát. Az intézménybe csaknem hétszáz gyerek jár, a nevelőtestület ötvenegy pedagógusból áll. Többségük húsz-harminc éve van a pályán. Koósné Czene Katalin több évtizede tanít. Azt mondta: 2013 szeptembere előtt a fizetése a pótlékokkal együtt sem érte el a kétszázezer forintot; a pedagógus-életpálya bevezetésével viszont bruttó hetven-nyolcvanezer forinttal nőtt a bére.

   Most szeptembertől számításaim szerint egy bruttó tízezer forintos újabb emelés következik, nagyon örülünk ennek, ha tovább folytatódik, annak meg még inkább – nyilatkozta a Híradónak a tanárnő.

  A pedagógusok fizetése 2013 óta több lépcsőben, folyamatosan emelkedik. A teljes béremelés hatvan százalékát már tavaly szeptemberben megkapták a tanárok; a maradék negyven százalékot pedig elosztották négy évre. A 2014 és 2017 közötti időszakban minden szeptemberben – így idén is – emelkedik a pedagógusok fizetése.

  Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy idén ráadásul kétszer is emelkedik a pedagógusok fizetése. Januárban a minimálbér emelésével arányosan növelték a juttatásokat, most pedig a menetrend szerinti, szeptemberi béremelés történik meg.

  Nagy adóssága volt Magyarországnak, hogy 2002 óta nem volt a pedagógus szakmában béremelés. Mi tavaly szeptember elsején, idén január elsején, szeptember elsején és mostantól kezdve 2017-ig folyamatosan minden évben emeljük a pedagógusok fizetését, ezáltal téve kiszámíthatóvá és vonzóvá a pedagóguspályát mindenki számára – hangsúlyozta Rétvári Bence.

  Az életpályamodell legfőbb célja, hogy a nagyobb szakmai múlttal és magasabb iskolai végzettséggel rendelkező tanárok magasabb fizetést kapjanak, és hogy a kezdő pedagógusok számára is vonzó legyen a tanári pálya.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 2002 óta nem volt a pedagógus szakmában béremelés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector