Startlaphoz Csatlakozz!

Friss adatok

Ennyit keresnek a pályakezdők orvosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 13. szerda, 15:13

Mennyit visznek haza havonta, és hány hónap alatt tudtak elhelyezkedni az orvos, fogorvos és gyógyszerész szakon, illetve az egészségtudományi alapképzéseken végzett pályakezdők? Íme, a diplomás-pályakövetési rendszer 2013-as adatai.

Debreceni Egyetem

    A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzettek átlagosan nettó 162,99 ezer forintot keresnek havonta, és 1,66 hónap alatt találtak állást. Más szakterületen a volt hallgatók 2,8 százaléka, felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben pedig 5,7 százalékuk helyezkedett el. A budapesti egyetemek fizetési adatait itt, a vidékiekét pedig itt nézhetitek meg. Milyen diplomával lehet a legjobban keresni? Részletes összefoglalónkat itt találjátok.

    A debreceni Fogorvostudományi Karról kikerülő pályakezdők átlagbére havi nettó 128,85 ezer forint - a friss diplomások már egy hónap alatt el tudtak helyezkedni. A hallgatók közül senki nem dolgozik más szakterületen vagy felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben.

    A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzettek átlagosan nettó 186,28 ezer forintot keresnek havonta, és 1,2 hónap alatt találtak állást. A gyógyszerészek körében is 0 százalék azoknak az aránya, akik más szakterületen vagy nem diplomás munkakörben helyezkedtek el.

    A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának volt hallgatói nettó 123,4 ezer forintot keresnek havonta, és átlagosan 4,42 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. A pályaelhagyók aránya 8,8 százalék, a felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóké pedig 22,4 százalék.

    A Népegészségügyi Karról kikerülő pályakezdők átlagbére havi nettó 124,98 ezer forint - a friss diplomások 3,39 hónap alatt találtak állást. A volt hallgatók 18 százaléka más szakterületen, 12 százalékuk pedig nem diplomás munkakörben dolgozik.

Miskolci Egyetem

    A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán végzettek havonta átlagosan nettó 101,15 ezer forintot visznek haza, és 5,85 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. A pályaelhagyók aránya 13, a felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóké pedig 21,7 százalék.

Pécsi Tudományegyetem

    A PTE Általános Orvostudományi Karán - itt orvosokat, fogorvosokat és gyógyszerészeket is oktatnak - végzett pályakezdők átlagosan nettó 156,28 ezer forintot keresnek havonta, és 1,52 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. Más szakterületen a friss diplomások 3,3 százaléka dolgozik, olyan munkakörben viszont, amely nem igényel felsőfokú végzettséget, egyikük sem.

Semmelweis Egyetem

    A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzettek átlagkeresete havi nettó 160,28 ezer forint - a pályakezdők 1,76 hónap alatt találtak állást. Más szakterületen és nem diplomás munkakörben is a volt hallgatók 2 százaléka helyezkedett el.

    A Fogorvostudományi Karról kikerülők átlagosan nettó 122 ezer forintot keresnek havonta, és 1,24 hónap alatt találtak munkát. A pályaelhagyók és a felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók aránya is 0 százalék.

    A Gyógyszerésztudományi Kar volt hallgatói nettó 202,03 ezer forintot visznek haza havonta, és 1,29 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. Más szakterületen vagy nem diplomás munkakörben egyikük sem dolgozik.

    Az Egészségtudományi Karon végzettek havi átlagkeresete nettó 130,11 ezer forint - a pályakezdők 2,58 hónap alatt találtak állást. A végzettségéhez nem kapcsolódó munkakörben a volt hallgatók 5,4 százaléka dolgozik, felsőfokú végzettséget nem igénylő munkát pedig 15,1 százalékuk végez.

Széchenyi István Egyetem

    A győri egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetéből kikerülő pályakezdők nettó 114,6 ezer forintot keresnek havonta, és 2,71 hónap alatt találtak munkát. A pályaelhagyók aránya, 3,7 százalék, nem diplomás munkakörben pedig a volt hallgatók 44,4 százaléka dolgozik.

Szegedi Tudományegyetem

    A szegedi Általános Orvostudományi Karról kikerülők átlagosan nettó 156,2 ezer forintot keresnek havonta, és 1,27 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. Más szakterületen a volt hallgatók 1,2, felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben pedig 0 százalékuk dolgozik.

    A Gyógyszerésztudományi Karon végzettek átlagbére havi nettó 177,34 ezer forint - a friss diplomások 1,63 hónap alatt találtak állást. A tanulmányaihoz nem kapcsolódó, illetve nem diplomás munkakörben is a volt hallgatók 0 százaléka dolgozik.

   Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon végzettek havonta nettó 115,9 ezer forintot visznek haza, és 3,92 hónap alatt tudtak elhelyezkedni. A pályaelhagyók aránya 13,7 százalék, a felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóké pedig 26,9 százalék.

Forrás: Eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ennyit keresnek a pályakezdők orvosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector