Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyváltás

Nekik könnyebb Pécsen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 13. szerda, 18:22

A jó szakmunkások és a szoftverfejlesztők vannak a legjobb helyzetben, ha a munkahelyváltásról van szó Pécsen. A tehetséges szakemberek ugyanis annyira keresettek ezeken a területeken a városon belül, hogy szinte állandóan vannak állásajánlatok a számukra. De mi a helyzet a többiekkel?

    Jó szakmunkásokra egyre nagyobb szükség van Pécsen egyaránt, erről meggyőződhetünk, ha végiglapozunk egy online álláshirdető oldalt, de saját hétköznapjainkból is táplálkozhatunk, sőt a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában is ezt tapasztalják. Különösen keresettek a vendéglátás, az élelmiszer- és a gépipar területén dolgozók.

    A diplomás szakmák közül pedig a szoftverfejlesztés az a terület, ahol nem tudnak elegendő munkaerőt kiközvetíteni, mert mindig újabb és újabb igények mutatkoznak – ismerteti a helyzetet Janovics László, a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

    A fentebb említett szférákban tehát egyszerűbb a helyzete annak a dolgozónak, aki nem elégedett a munkájával, ugyanis pillanatokon belül el tud helyezkedni egy másik vállalkozásnál, cégnél.

    Az egyéb, például humán területeken tevékenykedők már egyáltalán nincsenek ennyire egyszerű helyzetben – legalábbis a munkaügyi központ tapasztalata szerint. Számukra mindenképpen azt javasolják, hogy lehetőleg csak akkor mondjanak fel, hogyha legalább kilátásban van már egy másik állás. A döntés meghozatalához pedig a legfontosabb az, hogy tisztában legyenek a saját értékeikkel – teszi hozzá Janovics László.

    - Két véglettel szoktunk találkozni. Az egyik, amikor valaki alul-, a másik, amikor felülértékeli saját kompetenciáit. Mindkettő rossz. Ahhoz, hogy tudjuk, meg kell-e elégednünk az aktuális helyzettel, fontos, hogy tudjuk, végzettségeink, tapasztalatunk mennyit ér a munkaerőpiacon – vélekedik az igazgató.

    Ez utóbbit sokszor nem könnyű önállóan eldönteni, de sokan talán nem is tudják, hogy a területi munkaügyi központban díjmentes segítséget kaphatnak munkavállalási tanácsadótól és pszichológustól. Ezt a szolgáltatást azok is igénybe vehetik, akik nem regisztrált álláskeresők. Működik továbbá egy virtuális munkaerőpiac elnevezésű szolgáltatásuk is (ide kattintva megnézheti), ahová a jelenleg állásban lévők is feltölthetik önéletrajzukat és kereshetnek is az ajánlatok között.

    Ősztől pedig újabb térítésmentes képzések indulnak (ide kattintva szemezgethet belőlük) a munkaügyi központ égisze alatt, ezekre a munkanélküli, jelenleg álláskereső státuszban lévő pécsiek jelentkezhetnek.

Forrás: Pécsma.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nekik könnyebb Pécsen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector