Startlaphoz Csatlakozz!

Pécsi busztársaság

Robbanhat a Tüke Busz-háború?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 14. csütörtök, 08:02

Alig hirdette meg a pécsi busztársaság mellett működő szakszervezet egyedülálló kezdeményezését utasok és dolgozók összeboronálására, a céget támogató civil szervezetnek is hirtelen fontos lett utas és sofőr egyaránt. Nem értenek egyet mindenben, Kertvárosban lehet az első összetűzés.

Tükröm, tükröm...

    A Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) a hónap elején hirdette meg új programját (https://www.facebook.com/nezzunkatukorbe), amelynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az utasokat és a dolgozókat, legyen szó sofőrről, ellenőrről vagy műszaki dolgozóról. A szakszervezet idehaza eddig egyedülálló, munkavállalókat népszerűsítő programjával végső soron munkájuk megbecsüléséből adna vissza valamit a dolgozóknak, és azt szeretnék, ha utas és sofőr egyaránt jobb kedvvel szálljon a buszra.
    
Utas, te drága

    A válasz nem késett sokáig. A Tüke Busz munkáját támogató civil szervezet, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedésért Egyesület (PTKE) menetrendi és vonalhálózati referense a napokban arról beszélt egy helyi tévében, hogy a társasággal közösen próbálják bevonni az utasokat abba, hogy milyen menetrendet biztosítsanak számukra. Az "utasok közelebb kerülnek a társasághoz", de ""a járművezetők felé is nyitnak" - hangzott el a műsorban, roppant eredeti módon. Nagy kérdés, hogy eddig ezekkel a Tüke Busz miért nem rukkolt elő, de annyi baj legyen: az utas és a dolgozó is csak nyerhet rajta, ha most már tényleg mindenki a kegyeiket keresi.

Déli front

    A célok látszólag azonosak, a szakszervezet és a PTKE azonban nem ért egyet mindenben, az ellentét pedig Kertvárosban csúcsosodhat ki. Az FDSZ szerint remek kezdeményezés volt a társaságtól az M55 és M55Y járat bevezetése (http://pfdsz.hu/hirek.php?id=63), amely leegyszerűsítve a dolgot két irányból kerülte meg az ANK tömbjét. A kezdeményezés azonban egyelőre elhalt, visszaállt a korábbi hurokjárat, amely korábban késéseket és tumultust eredményezett. A PTKE szerint nem lesz gond a körjárattal, mert az kétszer olyan gyakran indul ősztől, mint most.

    Ősszel, amikor az iskolakezdéssel kezdetét veszi a tömegközlekedés nagy szezonja, kiderül, hogy a cégnél sok éve dolgozó sofőröket tömörítő érdekvédelmi szervezetnek, vagy a társaságot kívülről, szakértő civilekként segítő egyesületnek van-e igaza.

"Öregasszonyok", Kató-lak és "megetetett tettyeiek"

    Miközben a PTKE barátságos arcát láthatja minden tévénéző, úgy tudjuk, az egyesület tagjai néha azért elragadtatják magukat egyéb fórumokon. Információink szerint egy levelezés során az egyesület egyik vezető tagja "öregasszonyokról" tesz említést, akik "Kató-lakból" igyekeznek az egyik pécsi "pijjacra" - ha hallanák, ennek a buszozó idős hölgyek aligha örülnének. Ahogyan annak a tudomásunk szerint szintén az egyik egyesületi vezetőnek tulajdonítható internetes fórumon megjelent posztnak sem örvendenének a Pécs magasabb részein lakók, amelyben az áll, hogy az egyik járat kizárólag üzemi szempontból jó, de "a tettyeieket még meg lehet etetni, hogy "jóaznekik". Az idő majd nyilván eldönti, hogy kinek fontos igazán az utas és a dolgozó.

Forrás: Pécsi Stop

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Robbanhat a Tüke Busz-háború?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector