Startlaphoz Csatlakozz!

Nyugdíjbiztosítások

Elképesztően pörög a nyugdíjbiznisz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 14. csütörtök, 18:39

A nyugdíjbiztosításoknál a díjbevétel a nyolcvanszorosára, a szerződések darabszáma a hússzorosára emelkedett az idei első félévben.

    2014 első félévében kis mértékben, 1,25 százalékkal gyarapodott a biztosítási piac. Ám ám ezen belül a gépjármű-, illetve a nyugdíjbiztosítások területe intenzívebb növekedést mutatott. A szektor összesített díjbevétele 441,3 milliárd forint volt az idei első hat hónapban – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

    A vizsgált időszakban a teljes díjbevételhez az életbiztosítási üzletág 229 milliárd, míg a nem-élet terület 212,3 milliárd forinttal járult hozzá.

Autós biztosítások

    A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokból (kgfb) származó bevételek meghaladták az 52 milliárd forintot. A kgfb-szerződések darabszáma mintegy 3,4 százalékkal gyarapodott az egy évvel korábbihoz képest.

    Szerényebb mértékben, de erősödött a casco piac is: a díjbevételeket tekintve 0,7 százalékkal, közel 33 milliárd forintra nőtt, a szerződések darabszáma pedig csaknem 7 és fél ezerrel emelkedett.

    A gépjármű-biztosításoknál tapasztalt bővülést elsősorban az újautó-értékesítések, illetve a magyarországi forgalomba helyezések volumenének növekedésével magyarázzák. Friss statisztikák szerint ugyanis az idei első félévben összesen 32 992 személyautót és 7022 kishaszon-gépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami a tavalyi első félévhez képest 21,4, illetve 50,8 százalékos növekedést jelent.
Felelősségbiztosítás

    A nem-életbiztosítási üzletág összesen közel 4 százalékkal bővült a tavalyi évhez képest, ehhez a gépjármű-biztosítások területe mellett az általános felelősségbiztosítások bevételeinek növekedése járult hozzá. E terület több mint 15 százalékkal bővült 2013 azonos időszakához képest, amiben valószínűleg szerepe lehet a Polgári törvénykönyv vezetői felelősségre vonatkozó passzusai változásának is – jegyzik meg.

Nyugdíjbiztosítás

    Az életbiztosítási piacon az egyéni és csoportos nyugdíjbiztosítások növekedtek számottevően az idei első hat hónapban: a díjbevételek összege 10 millió forintról majdnem 860 millió forintra emelkedett, miközben a szerződések darabszáma csaknem hússzorosára nőtt az idei első félévben.

    A január óta hatályos adószabály-változások megszüntették a nyugdíjbiztosítások versenyhátrányát, így már – évi legfeljebb 130 ezer forint összegben – adókedvezményt vehetnek igénybe a nyugdíjbiztosítással rendelkezők is. A piac várakozásai szerint ezzel új lendületet kaphat a hazai lakosság időskori öngondoskodása.

    A nyugdíjbiztosításoknál egyébként elég magas volt az ügynöki jutalék, ezért az MNB nemrégiben költségplafont vezetett be. Ezzel azt akarta elérni a jegybank, hogy a biztosítók kevesebb költséget számoljanak fel az ügyfeleknek, és az adóelőnyt is teljes egészében nekik adják.

Forrás: Hír24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elképesztően pörög a nyugdíjbiznisz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector