Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján 4599 név júliusban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 15. péntek, 16:45

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után.

    Ez persze nem jelent ugyanennyi céget vagy magánszemélyt, hiszen egyesek többször is “kiérdemelték”, hogy a listára kerüljenek. Másrészt a listán régi és új “bűnösök” is vannak, mivel az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

    Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztatónak a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is ismerteti. Ha a határozat bírósági felülvizsgálata iránti keresetet indítottak, az adatokat a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján hozzák nyilvánosságra.

    A NAV honlapján szerdán közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például cukrászat és pékség, kereskedelemmel, szállítmányozással foglalkozó társaság is. Vannak, akik többször is szerepelnek a listán, például az egri Agrotronik Kft., amely tizenkétszer, valamint a miskolci Riften Plusz Kft., amely tizenháromszor került fel. A magánszemély foglalkoztatók között is találni többszörösen “bűnbe esőket”, mint például a tárnoki Mátyás Istvánnét.

    A NAV által közzétett lista szerint az elmúlt két évben be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott Álmosd Község Önkormányzata, a BÁRKA (Józsefvárosi Színházi) Nonprofit Kft. és a Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. is.
    
Forrás: Szegedma.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listáján 4599 név júliusban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector