Startlaphoz Csatlakozz!

Andor László:

Béremelés szükséges Németországban az uniós gazdaság beindításához

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 18. hétfő, 11:10

Béremelésre és egy sor további lépésre van szükség Németország részéről az Európai Unió gazdaságának beindításához - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.
 
    A német gazdaság szerepe meghatározó Európában, ami "különleges felelősséggel jár" - emelte ki az Európai Bizottság magyar tagja, nagyon fontosnak nevezve, hogy Németország jelentősen bővítse az állami, önkormányzati beruházásokat, élénkítse a belföldi keresletet és csökkentse a túlzott mértékű, más európai országok helyzetét rontó külkereskedelmi többletét.

    Ehhez a brüsszeli bizottság megítélése szerint változtatni kell a bérpolitikán. A béremelkedés több mint tíz éve elmarad a termelékenység növekedésétől, hiszen a termelékenység jelentősen javult, de a bérszínvonal csekély mértékben emelkedett - fejtette ki Andor László, hangsúlyozva, hogy "jobb lenne", ha a bérek a termelékenység emelkedésének megfelelő mértékben növekednének.

    A brüsszeli bizottság természetesen nem avatkozik be a tagállamok bérpolitikájába, de "meg tudjuk állapítani, hogy mi helyes, és mi helytelen" - mondta az uniós biztos, megjegyezve, hogy a válságba került euróövezeti tagországokban is végbementek káros folyamatok, hiszen a bérek emelkedése meghaladta a termelékenység növekedését, ami szintén fenntarthatatlan.

    Arra a kérdésre, hogy az EU-nak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) vajon más típusú reformokat kellett volna elindítania az euróövezeti válságállamokban, Andor László azt mondta, hogy fontos átalakításokat hajtottak végre a munkaerőpiac, a szakképzési rendszer, a közigazgatás és a nyugdíjbiztosítás területén. Ezekre a reformokra szükség volt, de a szociális gondokat tovább súlyosbító drasztikus bércsökkentések helyénvalósága kétséges.

    "A megszorítások politikája az utóbbi években az euróövezet sok országában elmélyítette a gazdasági válságot" - mondta a szociálpolitikáért, foglalkoztatásért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztos.

    Az Európai Bizottság illetékese mellett az utóbbi hetekben a német szövetségi központi bank (Bundesbank) elnöke és az Európai Központi Bank (EKB) főközgazdásza is béremelést sürgetett a német munkaadóktól.

- MTI -

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Béremelés szükséges Németországban az uniós gazdaság beindításához.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector