Startlaphoz Csatlakozz!

Itt vannak a legfontosabb infók

Ilyen portfóliót kell készíteniük a tanároknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 18. hétfő, 15:42

Meddig kell feltölteni az e-portfóliót? Készíthetnek-e egyszerűsített portfóliót azok a pedagógusok, akik a 2015-ös minősítési eljárásra jelentkeztek? Hány hónap alatt lehet összeállítani a portfóliót? Íme a legfontosabb kérdések és válaszok.

Kik vehetnek részt a 2015-ös minősítési eljárásban?

    Azok a tanárok jelentkezhettek április 30-ig a 2015-ös minősítési eljárásra, akiknek legalább nyolc év szakmai gyakorlatuk és szakvizsgájuk van, vagy szakvizsgát nem tettek, de több mint harminc éve tanítanak. A menetrend minden évben ugyanaz lesz, erről bővebben itt olvashattok. Az idén több mint 18 ezer tanárnak kell elkészíteni a portfóliót, ők, ha megfelelnek, 2016-tól léphetnek a "pedagógus II" kategóriába, és a fizetésük is emelkedik.

Meddig kell feltölteni a portfóliót?

    A feltöltés határideje november 30.

Lehet egyszerűsített portfóliót készíteni?

    Sajnos nem. A 2014-es eljárásban elég volt az egyszerűsített változat, mostantól viszont már csak a teljes változatot fogadják el.

Mennyi idei tart az elkészítése?

    Az Oktatási Hivatal hivatalos útmutatója szerint több hónapba telik.

Milyen dokumentumok kellenek hozzá?

    A nevelő-oktató munka bemutatásához legalább tíz óraterv, csoportprofil, tanulói munkák, fényképek, projektfeladatok dokumentumai és egyéb kapcsolódó anyagok. Emellett 3-5 szabadon választható dokumentumot is csatolni kell, ami szinte bármi lehet, például egy óráról készült videó és annak elemzése, a kompetenciamérés eredményeinek ismertetése és elemzése, egy tréning dokumentumai, saját készítésű tananyag bemutatása, osztályfőnököknek osztályprofil vagy osztályfőnöki munkaterv.

    Ezen kívül az egyéb, nem tanórai tevékenységekről is be kell számolni, például szakmai szervezeti vagy bizottsági tagságról, önálló alkotói vagy művészeti tevékenységről, valamint készíteni kell egy 3-5 oldalas önértékelést a szakmai életútról. A kritériumokról itt olvashattok bővebben.

    Az értékelésnél nem veszik majd figyelembe, de fel kell tölteni egy szakmai önéletrajzot és az intézmény rövid, kb. egy oldalas bemutatását is. Természetesen csatolni kell egy eredetiségnyilatkozatot is, ennek a mintáját közzétette az Oktatási Hivatal.

Milyennek kell lennie?

    Először is érdemes elolvasni az Oktatási Hivatal előbb említett útmutatóját, az egész rendszerről és a portfólió ajánlott tartalmáról is találhattok benne hasznos információkat. Ezen kívül Petróczi Gábor tanügyigazgatási szakértő oldalát, a Prizma Pedagógiai Szakmai Szolgáltató honlapját és ezt a portfólióról szóló blogot is ajánljuk - tanácsokat, óravázlatmintákat, tematikus terveket, felzárkóztatási terveket is találhattok.

Mi történik a portfólió feltöltése után?

    Az e-portfólió elkészítése után meg is kell védenetek azt, erről bővebben itt olvashattok. Óralátogatás is lesz, a tanfelügyeletről szóló cikkeinket itt találjátok.

Forrás: eduline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ilyen portfóliót kell készíteniük a tanároknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector