Startlaphoz Csatlakozz!

Pécs, Tüke Busz Zrt.

Beperli az igazgatót a szakszervezeti vezető

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 19. kedd, 08:34

Hofekker Ferenc feljelenti Árki Sándort, a Tüke Busz vezérigazgatóját a napokban megjelent közleménye miatt, egyebek mellett rágalmazásért és becsületsértésért. Nagyon úgy tűnik, hogy elkezdődött a kampány.

    Az ügy előzménye Árki közleménye, amelyet a Pécsi STOP-nak például nem juttatott el. Ebben a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója egyebek mellett azt írta: arról értesült, hogy Hofekker Ferenc, a cég szakszervezeti vezetője "megpróbálta ellehetetleníteni a Tüke Busz Zrt-t, mint közszolgáltatót, veszélyeztetve ezzel Pécs közösségi közlekedését és a buszsofőrök munkáját is". Árki a közleményben hozzátette: "mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért. Ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz".

    A vezérigazgató hozzátette: fegyelmi vizsgálat indítását rendelte el Hofekker ellen, amelyet másnap, megtudva, hogy a szakszervezeti vezető képviselőjelölt lesz az őszi választáson, október 13-áig felfüggesztett. Árki a közleményben kifejti: "felháborítónak és erkölcsileg mélyen elítélendőnek" tartja, hogy a szakszervezeti vezető "kerülőutakon és hátsó ajtókon keresztül próbálta tönkretenni azt a céget, amely munkát és megélhetést nyújt a számára, megpróbálta tönkretenni a romjaiból fáradságos munkával újra felépített pécsi közösségi közlekedést és megpróbálta veszélybe sodorni kollégái állását és munkahelyét".

    Hofekker Ferenc közleményben reagált Árki Sándor szavaira. Ebben már az elején leszögezi: becsületsértésért, rágalmazásért és jó hírneve megsértéséért feljelenti Árki Sándort, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját utóbbi közleményében leírtak miatt.

    A szakszervezeti vezető szerint az, hogy a közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy hivatalosan is az őszi önkormányzati választás egyik jelöltje lett, egyértelmű jel. "Nem tudok másra gondolni, mint hogy valakik nagyon félnek tőlem és attól, hogy októberben képviselőként is jelen lehetek a pécsi közéletben. Természetesen tudom azt is, hogy mitől félnek, és megígérhetem: hamarosan a - számukra - kínos ügy részleteit is nyilvánosságra hozom".

    Hofekker ugyanakkor leszögezi: a közlemény nem több, mint egy kétségbeesett kísérlet arra, hogy szembeállítsák azokkal, akikért évek óta dolgozik, az utasokkal és a pécsi busztársaság dolgozóival, bárhogy is hívják éppen a céget.

    "Azoknak, akik a fenti közlemény mögött állnak, csak annyit köszönhetek, hogy hangosabban indul a kampányom, mint e nélkül remélhettem volna. A többiről majd a bíróság dönt" - zárja sorait a szakszervezeti vezető.    

Forrás: Pécsi Stop

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Beperli az igazgatót a szakszervezeti vezető.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector