Startlaphoz Csatlakozz!

Keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar

Beindult a népvándorlás a megélhetésért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 19. kedd, 16:30

Hetente emberek százai vándorolnak az ország egyik feléből a másikba, hogy állásuk legyen. Az ok egyszerű: míg keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar, aminek munkaerőre van szüksége. A munkaerő-kölcsönzés lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ami cégnek és munkakeresőnek egyaránt hatékonyan segít - állítja Csákvári Róbert, a legnagyobb hazai tulajdonú munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég vezetője.

    „Emberek százai vándorolnak heti szinten az ország egyik feléből a másikba, hogy dolgozhassanak" - mondta Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezető igazgatója. A legnagyobb magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság vezetője megjegyzi: „ennek oka, hogy míg az ország bizonyos részein munkaerőhiánnyal küzdenek, addig a keleti és a déli régiókban nagymértékű munkanélküliség tapasztalható, ahonnan elcsábíthatók az emberek a biztos munkáért".

    A Work Force Kft. felméréseiből ráadásul az is kiderül, hogy nem pusztán kereslet van a munkára, hanem kínálat is: a munkavállalók 10 százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy állásért. Ezzel az országban újra fellendülni látszik a munkahelyi mobilitás, azaz az emberek már nem csak közvetlen környezetükben keresnek munkát, de hajlandóak akár az ország egyik feléből a másikba költözni.

    „Jelenleg az operátorok, betanított munkások, targoncások, és jól képzett szakmunkások (lakatos, hegesztő, CNC-forgácsoló, autószerelő) iránt nőtt meg a kereslet az ipar részéről. „Társaságunk heti szinten is több száz kölcsönzött munkavállalót szállít az ország egyik feléből a másikba" - összegzi Csákvári Róbert.

    A munkavállalónak is jó ez a megoldás, hiszen sokszor sem a szállásért, sem a rezsiért nem kell fizetnie, ugyanis ezeket állja a munkáltató. Így anyagilag duplán is megéri neki a váltás: nemcsak bevételei nőnek meg, de költségei is csökkennek. Az ügyvezető megjegyzi: „a munkavállalók előtt így olyan lehetőségek nyílnak meg, amelyek a jelenlegi lakhelyükön várhatóan sosem adódnának.

Forrás: Figyelő Online

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Beindult a népvándorlás a megélhetésért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector