Startlaphoz Csatlakozz!

Idősekre szabott folyószámla-csomagok

Sorra szüntetik meg a nyugdíjasok számláit a bankok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 21. csütörtök, 17:10

Az elmúlt hónapokban több bank is átszabta a folyószámla-csomagjait, így három nyugdíjasoknak ajánlott számlacsomag is megszűnt egyebek mellett. A penzcentrum.hu utánajárt, hogy mely bankoknál lehet még most is nyugdíjas számlacsomagot találni.

    Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik kifejezetten nyugdíjasoknak szóló számlacsomagot keresnek maguknak Magyarországon. Az elmúlt hónapokban ugyanis számos ilyen termék tűnt el a pénzintézetek kínálatából: megszüntette az Erste, a CIB, valamint egy hónappal ezelőtt az MKB is az idősekre szabott számlákat. Így jelenleg a K and H-nál és az FHB-nál lehet ilyen, kifejezetten az idősek igényeire és élethelyzeteire szabott csomagot igényelni.

    A nyugdíjba vonulás alkalmával megeshet, hogy kevesebb nyugdíjjal számolhat a szép korba lépett, mint amennyi a havi fizetése volt. Így előfordulhat, hogy megemelkednek a banki költségei, mert nem elegendő a jóváírás, ami a számlájára érkezik ahhoz, hogy a korábbi kedvezményekben részesüljön.

    Azoknak is érdemes körülnézni a számlacsomagok között, akik ugyan régebb óta nyugdíjasok, de nem az elmúlt pár hónapban váltottak számlavezető pénzintézetet, mivel az az elmúlt három hónapban több bank is változtatott a bankszámláin, így több esetben megugrottak a banki költségek.

    Tavaly óta egyébként a nyugdíjasok többsége már bankszámlára, átutalással kérte a nyugdíját, ahelyett, hogy a postást várná. Ennek előnye, hogy egész évre előre tudják, hogy melyik nap kapják a pénzt, ráadásul nem kell otthon készpénzt tartaniuk.

    A BankRáció.hu kalkulátora alapján számolva havonta egy átutalást, kettő csoportos beszedési megbízást, öt kártyás vásárlást, és kettő ATM-es készpénzfelvételt, 105 ezer forintos nyugdíj mellett. Ez alapján a Sberbanknál találjuk a legkedvezőbb ajánlatot, éves szinten kevesebb, mint háromezer forintból megúszhatjuk a bankolást. Ha fontos nekünk a kiterjedt fiókhálózat, akkor a Raffeisennél találjuk a legolcsóbb számlát, itt a fenti feltételek mellett évente 4350 forintba kerül a számlahasználat.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sorra szüntetik meg a nyugdíjasok számláit a bankok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector