Startlaphoz Csatlakozz!

A képzettség pedig hiányos

Sok a fiatal munkanélküli és a betöltetlen állás Ausztriában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 23. szombat, 11:01

Magas a fiatal munkanélküliek száma Ausztriában, ugyanakkor sok a betöltetlen, szakképesítést igénylő pályakezdő pozíció is.

    Ez derül ki az osztrák szociális minisztérium felméréséből. A megkérdezett cégek 85 százaléka arra panaszkodik, hogy sok pályakezdő, a hiányos képzettsége miatt, nem tudja betölteni a megpályázott állást.

    A cégek leginkább az alapvető készségek, mint a szövegértő olvasás, számolás vagy írás hiányára panaszkodnak. Ehhez jön még az illem- és nyelvi tudás hiánya. A nemzetközi tanulói teljesítménymérésére szolgáló 2013-as Pisa-tanulmány szerint korcsoportonként 13 és 17 ezer osztrák fiatalnak nagyon alacsony a tudása.

    Ennek következményei megmutatkoznak az álláspiacon is. Ugyan júliusban több mint negyvenezer 25 év alatti fiatal volt munkanélküli, az osztrák vállalatoknál négyezer betöltetlen gyakorlati képzést kínáló hely volt. A nyugdíjasok száma nő, a képzett pályakezdők száma pedig csökken – mondta Martin Gleitsmann, a gazdasági kamara osztályvezetője.

    Úgy fogalmazott: ha a szociális beilleszkedés terén előfordulnak hiányosságok, akkor természetes, hogy a cégeknek problémájuk lesz az alkalmazottal. A kamara képviselője elmondta: a munkaerőpiacon évente nagyjából tízezer hiányos képzésű fiatal jelenik meg.

    Hangsúlyozta: a demográfiai változások miatt ez megengedhetetlen, az osztrák iparnak jól képzett munkaerőre van szüksége. A felmérés szerint a 2000-ben tinédzserkorukat élő, mostani huszonévesek igazi kihívást jelentenek a cégeknek. Őket a vállalatoknak másképpen kell kezelniük – mondta a McDonald’s Ausztria hr-igazgatója.

    Úgy érvelt: ezeknek a fiataloknak a munkájuk során teljes rugalmasságra van szükségük és mindig közvetlen visszajelzést várnak a feletteseiktől, ekkor lesznek igazán fontos részesei a csapatnak.

- MTI -

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok a fiatal munkanélküli és a betöltetlen állás Ausztriában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector