Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány meg akarja védeni az Erzsébet-programot

A francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 25. hétfő, 10:27

A magyar kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét - reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

    A kormányszóvivő MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében leszögezi: a kormány minden fórumon - így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is - kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a társadalmi szolidaritás egyik legsikeresebb programja Európában. 

    Az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem a multinacionális vállalatok extraprofitját gyarapítják, hanem az Erzsébet-programot erősítik, amely több tízezer hátrányos helyzetű gyermek, idős ember és fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé - áll a közleményben.

    A Magyar Hírlap a szombati lapszámában írt arról, hogy Washingtonban választott bíróság előtt perli Magyarországot a Sodexo Pass International SAS. Az amerikai bíróság honlapja szerint a Sodexo kérelmét augusztus 15-én iktatták. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy mit követel a francia cég; témaként megadva az étkezési utalvány szerepel. 

    Ez utóbbiból az újság szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által eszközölt átszervezések, illetve az Erzsébet utalvány bevezetése a perindítás oka. A Sodexo ugyanis egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának.

    A lap emlékeztet arra is: az ugyancsak francia Le Cheque Déjeuner csoport már tavaly decemberben elindította kártérítési eljárását ugyanezen a bíróságon e témában.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector