Startlaphoz Csatlakozz!

Az 1955-1959-es korosztály után értesítik a többi korosztályt is

Foglakoztatási és kereseti adatokról kezd egyeztetést a nyugdíjbiztosító

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 25. hétfő, 16:37

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - jelentette be Mészáros József főigazgató hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

    Az érintetteket a következő hetekben értesítik, hogy megindult az eljárás, majd tájékoztatják őket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról. A hivatal ezzel az akcióval segíteni kívánja a jogosultakat abban, hogy nyugdíjba vonulásukkor a már egyeztetett adatokat figyelembe véve gyorsan és pontosan tudják megállapítani a nyugellátásukat - mondta Mészáros József.

    Közölte: körülbelül 400 ezer emberrel folytatják le az adategyeztetést, amelyre két évet szánnak. Az 1955-1959-es korosztály után értesítik a többi korosztályt is, még jóval a nyugdíjba vonulásuk előtt.

    A főigazgató azt kérte, az állampolgárok legyenek aktívak és jelezzék, ha bármilyen eltérést tapasztalnak a hivatal által szolgáltatott adatok és a valóság között. 
    Eddig is lehetőség volt arra, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt a jogosultak megismerjék a róluk nyilvántartott adatokat, de ezek az eljárások kérelemre indultak, szemben a mostani, hivatalból induló eljárásokkal. 

    Kissné Veres Ilona főosztályvezető elmondta: a lakóhely szerint illetékes megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság először tájékoztató levelet küld az érintetteknek a hivatalból történő adategyeztetés megkezdéséről. Nem kap azonban levelet az, akinek már más eljárásban megállapították a jogosultsági adatait, vagy korábban már kérte az adategyeztetést. 

    A hivatal ezt követően összegyűjti a nyilvántartásában szereplő adatokat és egy újabb levélben tájékoztatja az érintetteket a nyugdíjbiztosító központi elektronikus rendszerében tárolt szolgálati időkről és kereseti adatokról. 

    A kimutatás tartalmazza többek között a biztosításban töltött időszakokat, az egyéb szolgálati időket, nők esetében a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági időket, a foglalkoztatók adatait, az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozó nyugdíjjárulék-köteles keresetet, a befizetett nyugdíjjárulékokat. 

    Ha az ügyfél megkapja a kimutatást a hivatalnál nyilvántartott adatokról, 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelezze, ha valamely foglalkoztatási adata a nyilvántartásban nem vagy hiányosan szerepel, például a figyelembe nem vett felsőfokú tanulmányok idejét, vagy a sorkatonai időt. 

    A főosztályvezető hangsúlyozta: ha az ügyfél be tudja küldeni a hiányzó dokumentumokat, az meggyorsítja a hivatali eljárást, de ha nem tudja benyújtani, elég, ha jelzi az eltérést és akkor a hivatal keresi meg az adatszolgáltatókat és beszerzi a hiányzó adatokat. Beszerzett új adatokról szintén értesítik az ügyfelet. 

    Fontos, hogy az ügyféllel egyeztetett adatok kerüljenek végül a hatósági nyilvántartásba, amelyeket a későbbiekben a nyugdíjelbírálásnál figyelembe kell venni - közölte. 

    Az adategyeztetésre lehetőség van elektronikus úton is, a www.magyarorszag.hu oldalon, illetve a www.onyf.hu oldalon, ügyfélkapus azonosítással is. Ennek módjáról a tájékoztató tartalmaz részletes információkat. Az eljárás bármely szakaszában lehetőség van visszatéri a papíralapú ügyintézésre.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Foglakoztatási és kereseti adatokról kezd egyeztetést a nyugdíjbiztosító.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector