Startlaphoz Csatlakozz!

Központi Statisztikai Hivatal:

A közfoglalkoztatottak keresete is beleszámít az átlagkeresetbe

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 26. kedd, 07:02

A közfoglalkoztatottak keresetét is beleszámolja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nemzetgazdasági kereseti átlagba.

    A hivatal az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő pénteki kommünikéjére reagált. A politikus szerint a KSH által aznap közölt átlagkereseti adatok nem a valóságot tükrözik, mivel a közfoglalkoztatottak bérét nem számítják bele.

    A közleményben az áll: 1998 óta gyakorlatilag változatlan módszertannal számolják és közlik a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a nonprofit szervezeteknél alkalmazásban állók átlagkereseti adatait. A közfoglalkoztatottak a jogszabályoknak megfelelően alkalmazásban álló munkavállalónak számítanak, így a keresetük része a nemzetgazdasági átlagnak. A KSH ezt az adatot közli havonta nemzetgazdasági kereseti átlagként gyorstájékoztatója főcímében és kiemelt bevezetőjében - rögzítették.

    Megjegyezték: prioritásként kezelik az adatok időbeli összehasonlíthatóságát és a magyarországi felhasználói igények kielégítését, emiatt publikálnak a nemzetgazdasági és a szektoronkénti kereseti átlagok mellett közfoglalkoztatottak nélkül számított adatokat, valamint a keresethez kapcsolható egyéb információkat is.

    A KSH pénteki közlése szerint idén január és június között mind a nettó, mind a bruttó átlagkereset 3 százalékkal haladta meg a tavalyit.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közfoglalkoztatottak keresete is beleszámít az átlagkeresetbe.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector