Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára

Sztrájkkal fenyegetnek a Lufthansa pilótái

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 26. kedd, 14:15

A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára és azt, hogy a vállalat őrizze meg egyedi nyugdíjszabályozását – olvasható a Napi Gazdaságban.
 
 Még messze nincs vége a turistaszezonnak, de a Lufthansa német légitársaság pilótái sztrájkkal fenyegetőznek, aminek tömeges járattörlés lehet a vége. A légitársaság Cockpit nevű pilótaszakszervezete (VC) pénteken sikertelennek minősítette a bértárgyalásokat és további akciókat helyezett kilátásba, „amelyekkel azonnal számolni kell”. Ez azt jelenti, hogy az áprilisi sztrájkhullám bejelentésénél kevesebb időt adnak a társaságnak, hogy válságkezelő intézkedéseket tegyen. Áprilisban 72 órával előre jelentették be a munkabeszüntetést.
 
  A szakszervezet egyik vezetője, Markus Wahl azt nyilatkozta, arra azért ügyelnének, hogy az utasnak ne a repülőtéren kelljen megtudnia, hogy törölték járatát. A Cockpit közleménye szerint a menedzsment „megfelelő jelzéssel bármelyik pillanatban elkerülheti a sztrájkot”. A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára és azt, hogy a vállalat őrizze meg egyedi nyugdíjszabályozását. A vezetés szerint azonban hosszú távon „romba döntené a Lufthansát” a korai nyugdíjazás rendszere. A menedzsment mindazonáltal készen áll az áprilisi sztrájkokat követő tárgyalások folytatására, amelyek komolyságát a Cockpit most megkérdőjelezte.

Forrás: Napi Gazdaság
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkkal fenyegetnek a Lufthansa pilótái.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector