Startlaphoz Csatlakozz!

Központi Statisztikai Hivatal:

7,9 százalékos a munkanélküliség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 27. szerda, 12:42

A második negyedévi 8,0 százalékról 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliség az április-július közötti három hónap átlagában - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

    A 15-74 éves korosztályban 354 ezer volt a munkanélküliek száma, 92 ezerrel, 20,6 százalékkal kevesebb, mint a múlt év azonos időszakában.

    A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adminisztratív adatai szerint 2014. július végén 414 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ez 16,7 százalékkal kevesebb, mint  2013 júliusában.

    A munkanélküli férfiak létszáma 51 ezerrel 189 ezerre, a nőké 41 ezerrel 165 ezerre csökkent. Mind a férfiak, mind a nők munkanélküliségi rátája 2,2 százalékponttal csökkent egy év alatt tavaly május-júliushoz képest és 7,8, illetve 8,0 százalékos volt. 

    Az úgynevezett  legjobb munkavállalási korúak, a  25-54 évesek  munkanélküliségi rátája 2,0 százalékponttal, 7,0 százalékra csökkent, de az 55-64 éveseké is 1,5 százalékponttal, 6,3 százalékra mérséklődött. 

    A munkanélküliek 19,3 százaléka a munkaerőpiacon csak kis számban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 21,0 százalékos munkanélküliségi rátája 6,8 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. 

    A munkanélküliek 49,5 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,7 hónap volt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 7,9 százalékos a munkanélküliség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector