Startlaphoz Csatlakozz!

A korengedményes nyugdíj alkalmazása össztársadalmi érdek

Tárgyalásokat kezdeményez a nyugdíjrendszerről az MSZSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 28. csütörtök, 20:22

Tárgyalásokat kezdeményez szeptember elejére a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) az érdekképviseletekkel, a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának tagjaival és a kormányzat illetékeseivel - közölte a MSZSZ csütörtökön.

    Ez év végén lejár a kormány által két évvel meghosszabbított korkedvezményes nyugdíjrendszer, a jogalkotási kényszer pedig szükségessé teszi, hogy haladéktalanul megkezdődjenek a háromoldalú szakmai tárgyalások - írja az MSZSZ. A szakszervezet szerint a korkedvezményes nyugdíj létjogosultságát alátámasztja, hogy továbbra is vannak, akik munkájuk során fokozott egészségkárosodásnak vannak kitéve.

    A korengedményes nyugdíj alkalmazása össztársadalmi érdek - fogalmaz az MSZSZ, hozzátéve: továbbra is jelentős a munkanélküliség, ezen belül különösen aggasztó a fiatal állástalanok magas aránya. A korengedményes nyugdíj fenntartása mellett szól szerintük az is, hogy az foglalkoztatáspolitikai eszköz is, amellyel növelhető a fiatalok bevonása a munkába, csökkenthető a munkanélküliek létszáma, megteremthető a tisztes nyugdíjba vonulás lehetősége. 

    Van javaslatuk arra is, hogy a korengedményes nyugdíj rendszere ne terhelje az állami nyugdíjkasszát - tette hozzá a szövetség.

    A Népesedési Kerekasztal nyugdíjrendszerrel kapcsolatos kezdeményezésével kapcsolatban, ami a gyermekek számához kötné a nyugdíj összegét, a szövetség leszögezi: elutasítja a negatív megkülönböztetést. Véleményük szerint az ellátórendszerekben kizárólag a jutalmazás elemeinek kellene érvényesülniük, így a gyermeket vállaló, nevelő szülők erőfeszítéseit is ebben az értelemben támogatják. 

    Az MSZSZ megküldi véleményét, javaslatait a felkért partnereknek és felajánlja szakértői munkáját, tevőleges részvételét a konzultációs és előkészítő tevékenységben - áll a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tárgyalásokat kezdeményez a nyugdíjrendszerről az MSZSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector