Startlaphoz Csatlakozz!

Horvát megszorítások

Elveszik a közalkalmazottak fizetésének egy részét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 29. péntek, 14:23

Elvenné a közhivatalnokok béren kívüli juttatásainak egy részét a horvát Pénzügyminisztérium, annak érdekében, hogy kiegyensúlyozzák a költségvetést – írja a Figyelő.
 
   A kormány keresi azokat a lehetőségeket, amelyek révén fel tudja számolni a költségvetés hiányát, amely valószínűleg nagyobb lesz, mint 2 milliárd euró, azaz az éves GDP 4,8 százaléka. Ez az érték 0,2 százalékkal több, mint az Európai Bizottsággal egyeztetett hiányszám.
 
   A béren kívüli juttatások nagyjából 15 százalékkal növelik meg az alapfizetéseket, kifizetésükről pedig a kollektív bérmegállapodások és számos belső szabályzat rendelkezik. Összesen 367 különböző címen adható béren kívüli juttatás az állami szolgálatok alkalmazottainak.
 
   A béren kívüli juttatás 5 és 40 százalék között szóródik, a juttatás jellegétől függően. Legtöbbjük általános jellegű, túlóra - juttatás, rokkantsági vagy gyermeknevelési támogatás.
 
   Mindezeket kiegészítve, néhány különleges fizetés, kiegészítés is jár a nehéz körülmények között végzett munkáért, a fizikailag súlyosan károsodott állapotú emberek részére nyújtott szolgáltatásokért és olyan tevékenységekért, amelyek életveszéllyel járnak (bányászok, tűzoltók, stb).
 
  Damir Novotny gazdasági szakértő elmondta a BIRN-nek, hogy ezek az intézkedések „kis lépéseket képviselnek a Kormány részéről", amelyeket jóval súlyosabbak követnek majd. Novotny szerint a közszolgátatásban dolgozók részére biztosított fizetések és béren kívüli juttatások összegét csökkenteni kell, jelenti a Balkan Insight.
 
Forrás: Figyelő

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elveszik a közalkalmazottak fizetésének egy részét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector