Startlaphoz Csatlakozz!

Az Európai Unió nem kényszerít a túlzott nagyvonalúságra

Andor: nem kell szociális szolgáltatást adni annak, aki nem dolgozik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 29. péntek, 18:33

Az Európai Unió nem kényszerít a túlzott nagyvonalúságra, semelyik tagállamnak nem kell szociális szolgáltatást nyújtania olyanoknak, akik nem dolgoznak - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos a Die Presse című osztrák konzervatív lapnak adott pénteki interjújában.

   Az úgynevezett szociális turizmussal kapcsolatos aggályok, vagyis a szociális juttatásokkal visszaélő bevándorlókkal szembeni aggodalmak valósak, ugyanakkor ha nem az érzelmekről, hanem a számokról van szó, már nem olyan rossz a helyzet - mondta Andor László arra a kérdésre, amely szerint Ausztria, Németország, Nagy-Britannia és Hollandia a szociális rendszerüket kihasználó EU-polgárok hazaküldését szorgalmazta. Az uniós biztos hozzátette: egyik tagállam sem jelezte, hogy komolyan visszaélnének a szociális rendszerükkel.
 
   Arról a felvetésről, amely szerint az EU munkaerőpiacát bevándorlási hullám önti el, Andor László úgy nyilatkozott: az aggodalmak megalapozatlanok voltak, és sajnálatos "hisztéria" alakult ki az ügy körül. Példaként említette Nagy-Britanniát, ahol elmondása szerint mesterségesen keltették a konfliktust, hiszen az érveket úgy sorakoztatták, hogy az országot kifelé kormányozzák az unióból. Jóllehet Spanyolországban tízszer több román vagy bolgár munkavállaló dolgozik, mint a szigetországban, mégsem sajnálkoztak emiatt a spanyolok, holott náluk is vannak problémák - mondta az uniós biztos.
 
   A bécsi szociális munkások szerint osztrák és magyar hajléktalanok az alvóhelyekért küzdenek az osztrák fővárosban - vetette fel az újságíró. S kérdésére, amely szerint a magyar hajléktalankérdést otthon kellene megoldani és nem börtönbe zárni őket, Andor László úgy reagált: valóban igaz, hogy a magyar törvények igen szigorúnak számítanak az EU-n belül, de ez saját, nemzeti hatáskörben dől el. Az is igaz, hogy nem született még a hajléktalan ügyről olyan uniós törvény, amelyet be kellene tartani mindenhol. Hozzátette: azonban azt a jogot sem vehetik el a magyar állampolgároktól, hogy ne utazzanak szabadon, hiszen már nem választja el vasfüggöny a két országot egymástól.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Andor: nem kell szociális szolgáltatást adni annak, aki nem dolgozik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector