Startlaphoz Csatlakozz!

Megnőtt a munkaidőn kívüli munkával töltött órák száma

Hatékonyabb, ha az alkalmazottak szabadabban oszthatják be munkaidejüket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 01. hétfő, 10:35

Az európai munkavállalók szerint hatékonyabb, gyorsabb munkavégzés lehetséges, ha az alkalmazottak korlátlan internet-hozzáférést kapnak számítógépükön, mobiltelefonjukon, és ha szabadabban oszthatják be munkaidejüket. A Samsung megbízásából végzett kutatás szerint az európai munkavállalók egyre gyakrabban intézik privát ügyeiket irodájukból, viszont ezzel párhuzamosan jelentősen megnőtt a munkaidőn kívüli munkával töltött órák száma is. A végeredményből pedig nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltató is profitálhat – írja a tozsdeforum.hu.

Összemosódik a munka és az élet
 
 
   A legújabb kutatások arra világítanak rá, hogy a 9-től 5-ig tartó munkaidőnek vége, hiszen manapság egyre inkább összemosódik a munkával töltött idő és a privát életünk. A Samsung kutatásából kiderül, hogy a megkérdezett 4500 európai munkavállaló 75 százaléka intézi személyes ügyeit munkaidőben, és körülbelül ugyanennyien munkaidőn kívül végzik el irodai teendőik egy részét.
 
   Érdekesség, hogy a munkavállalók közel fele szerint azáltal, hogy megválaszthatják, mikorra essenek a munkaórák, nem csak sokkal több feladat elvégzésére képesek egy adott időn belül, de a személyes teendőiket is hatékonyabban tudják elintézni.
 
   A megkérdezett vállalatok hasonló tapasztalatokról számolnak be: ha teljes ellenőrzésük alatt tartják, hogy mikor mit csinálnak a munkatársaik, a munka eredményessége ellen dolgoznak. Ha engedik, hogy a munkaidejüket a nekik tetsző módon összehangolják, sokkal hatékonyabban végzik el a feladataikat.
 
Applikációk segítenek
 
  A magánéletnek és a munkának ezt a fajta összemosódását egyértelműen a hordozható elektronikus eszközök és az ahhoz kapcsolódó alkalmazások tették lehetővé: egy átlagos munkavállaló okostelefonján például 10 személyes célokra használt alkalmazás – mint például a Facebook, a WhatsApp vagy a Candy Crush – és 8 munkához köthető applikáció – úgy mint a Microsoft Outlook vagy a Lync – található.
 
   A válaszadók közel fele saját telefonját munkahelyi feladatok elvégzésére is használja, cserébe pedig egy részük személyes ügyeit céges telefonról intézi, így ez az összemosódás komoly IT biztonsági kérdéseket is felvet. A számok is igazolják, hogy a megkérdezettek több mint negyede – elsősorban a 18 és 34 év közöttiek – használta már saját készülékét arra, hogy egy, a cégük által blokkolt oldalhoz hozzáférjen, és azon keresztül dolgozzon.
 
  A vállalaton belüli adatvédelmi kérdésekkel már az Európai Unió is foglalkozik: a legújabb adatvédelmi rendelettervezet például azt javasolja, hogy legfeljebb 100 millió euróig, vagy a vállalat forgalmának legfeljebb 5 százalékáig legyen büntethető az, aki megszegi az uniós vállalati biztonsági szabályokat.
 
A rugalmas munkavégzésé a jövő
 
   A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a trendek alapján kivehető munkavállalói magatartást és a vállalati érdekeket érdemes közös nevezőre hozni, amelyhez a technológia adhat segítséget.
 
  Célszerű olyan üzleti gyakorlatot megvalósítani, amelyben a munkavállalók teljesítményét nem a ledolgozott munkaórákban mérik, hiszen a munkavállalók és a cégek is profitálhatnak a szabadabb, rugalmasabb munkavégzésből, a technológiák használata pedig a megfelelő platformon ellenőrizhető.
 
Forrás: tozsdeforum.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hatékonyabb, ha az alkalmazottak szabadabban oszthatják be munkaidejüket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector