Startlaphoz Csatlakozz!

Nyílt levél Balog miniszterhez

Iskola a tűréshatáron

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 02. kedd, 18:14

Nyílt levélben tiltakozott Balog miniszternél egy miskolci iskola tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete – tudta meg a hir24.hu.

A szerkesztőségünknek elküldött nyílt levél szerint áll a bál Miskolcon a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.
 
   Az iskola vezetésére pályázatot írtak ki. Azon indult a korábbi igazgató és egy külső pályázó is. Mindkettőjük pályázatát eredménytelennek nyilvánították, noha az igazgatóét minden véleményező testület támogatta, riválisáét pedig egyöntetűn elutasították a pályázatában leírt „komoly szakmai tévedései miatt”.
 
   A tantestület tudomásul vette a pályázatok eredménytelenségét, és – a Miskolci Tankerület 2014. augusztus 25-ei utasítása alapján – az általános igazgatóhelyettes vezetésével el is indult a tanév. Az ünnepélyes tanévnyitó után két órával azonban megjelent az intézményben a külső pályázó, és bejelentette, hogy augusztus 15-e óta ő az intézmény megbízott igazgatója.
 
   A nyílt levél aláírói elfogadhatatlannak tartják, hogy az intézményvezető szeptember 1-jén 11 órakor vegye fel a munkát „elkészült tantárgyfelosztás és órarend mellett akkor, amikor neki augusztus 15-ei dátumú megbízólevele van”. Értetlenül állnak a helyzet előtt, és a következő kérdésekre várnak választ a minisztertől.
 
„1. A két eredménytelen pályázó közül miért a külsős, vezetői tapasztalattal nem rendelkező, az iskolai életünket egyáltalán nem ismerő, súlyos szakmai és tárgyi tévedéseket tartalmazó pályázatot benyújtó személyt bízzák meg az iskola vezetésével?
2. Miért nincs szükség arra a vezetőre, aki az elmúlt 13 évben az iskolát sikeresen, eredményesen, nagy szakmai hozzáértéssel, közmegelégedettséggel vezette?
3. Közel 800 gyermekünk és azok szülei nyugodtan kezdhetik el a tanévet?
4. Miért nem értesült iskolánk az augusztus 15-ei intézményvezetői megbízásról?
5. Valóban az emberi erőforrások legjobb felhasználása történt e megbízás által?”
 
   Az intézmény honlapján elérhető, hogy mely testületek véleményezték a pályázók programjait.
Az intézményi tanács értékelése
A szülői munkaközösség véleménye
A Tapolcai Szülői Munkaközösség véleménye
Az Iskolaszék véleménye
A Tapolcai Iskolaszék véleménye
A Diákönkormányzat véleménye
A Tapolcai Diákönkormányzat véleménye
A Székhelyiskola Nevelőtestületének véleménye
A Tapolcai Tantestület véleménye
Az alsós munkaközösség véleménye
A Tapolcai alsós munkaközösség véleménye
A székhelyiskola nevelési munkaközösségének véleménye
A Tapolcai felső tagozatos munkaközösségének véleménye
A Magyar - Történelem - Ének munkaközösségének véleménye
A Nyelvi munkaközösség véleménye
A Matematika, -fizika, -kémia, -informatika, -technika munkaközösség véleménye
A Művészeti Természettudományos Munkaközösség véleménye
 
  A honlapról az is kiderült, hogy a 2014. május 20-án megtartott nevelőtestületi értekezleten a nevelőtestület: Dávid Enikő vezetői programját 0%-ban, Dózsa Lászlóné vezetői programját 98,6%-ban támogatta. Az iskola közzétette a két pályázatot is, amelyen még a régi igazgató köszönti az olvasókat, de a „Magunkról” menüpontból az iskola vezetése kedden délelőtt nem volt elérhető.  
 
Forrás: hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Iskola a tűréshatáron.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector