Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyvédelmi akció

890 ezer dolgozó után vettek igénybe járulékkedvezményt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 05. péntek, 10:11

A 2013-ban életbe lépett munkahelyvédelmi akció sikerét jelzi, hogy annak révén mára több mint 890 000 ember, köztük mintegy 150 000 fiatal foglalkoztatása valósult meg - közölte a kormányszóvivő csütörtökön a jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón.

    A kormány másfél évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a hátrányos helyzetben lévő munkavállalók foglalkoztatását a munkaadóknak nyújtott adókedvezményekkel segíti - emlékeztetett Kurucz Éva.

    A munkahelyvédelmi akció azokat a munkavállalókat segíti, akik élethelyzetüknél vagy életkoruknál fogva hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Felsorolása szerint ilyenek a 25 évnél fiatalabb pályakezdő fiatalok, a kisgyermekes édesanyák, a tartósan munkanélküliek, az alacsony iskolázottságúak, valamint a nyugdíj felé közeledő 55 év felettiek.

    Kurucz Éva kitért arra, hogy a 3000 embert foglalkoztató jászberényi Jász-Plasztik Kft.-nél 1500-an a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetik munkájukat, közülük 338 a pályakezdő fiatal.

    A pályakezdő fiatalok foglalkoztatása egész Európában gond, például Görögországban vagy Spanyolországban a fiatalok 53-54 százaléka munkanélküli. Magyarország ebből a szempontból is egyre jobb mutatókkal rendelkezik, hiszen a munkahelyvédelmi akciónak tulajdoníthatóan mintegy 150 000 fiatal foglakoztatása valósult meg - mondta a kormányszóvivő. 

    Hozzátette, hogy a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően Magyarországon egyre többen élnek segély helyett munkából. Egy friss KSH-adat szerint a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá esett, ezzel az Európai Unióban az elmúlt egy évben hazánkban csökkent a legjobban a munkanélküliek száma - mondta Kurucz Éva.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 890 ezer dolgozó után vettek igénybe járulékkedvezményt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector