Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre toleránsabbak a munkáltatók

Munkavállalás tetoválással

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 05. péntek, 12:26

Pillangót ábrázoló, négy centiméteres tetoválása miatt bocsátottak el egy nőt egy brit nagyvállalattól, annak ellenére, hogy a munkájára a cégnél töltött öt hónap alatt sosem volt panasz – írja a Metropol.
 
   Nagy-Britanniában a munkajog lehetőséget ad az egyes cégeknek arra, hogy elutasítsák a tetoválást viselő munkavállalókat, vagy kirúgják őket, ha nem hajlandók eltakarni testdíszeiket. A pórul járt nő mégis ügyvédhez fordult, nem csupán a saját ügyében: azt szeretné elérni, hogy ne sújtsa megkülönböztetés a tetovált munkavállalókat.Itthon nincs egyértelmű szabály
 
   A Magyarországon működő cégeknek sem tiltják a jogszabályok, hogy saját előírásokat alkossanak arról, mit viselhetnek vagy mennyit mutathatnak meg magukból a dolgozóik. Ezek azonban – az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény (Ebktv.) értelmében – nem vonatkozhatnak a vallási, nemi, faji, bőrszínnel kapcsolatos és a származásra visszavezethető tulajdonságokra.

  Az Ebktv. nem nevesíti a tetoválást mint tulajdonságot. Kimondja viszont, hogy a munkáltató nem sérti az egyenlő bánásmód követelményeit, ha a munka jellege vagy természete indokolja, hogy jogszerű megkülönböztetést alkalmazzon, amennyiben ez tényleg a munkakör sikeres betöltéséhez szükséges. Eszerint például egy étterem vezetője dönthet úgy, hogy pusztán azért nem vesz fel valakit pincérnek, mert a karját vagy a nyakát tetoválások díszítik.
 
Toleránsabbak a munkáltatók
 
  Az elmúlt tíz évben átalakult a tetoválások megítélése, jóval toleránsabbá váltak a munkaadók – ezt tapasztalják a munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó Randstad Hungary munkatársai.  

  – Olyan pozíciókban, ahol nem találkozik közvetlenül ügyféllel az alkalmazott, az esetek nagy részében nem jelent problémát a tetoválás. Ha pedig nem látszik a testdísz, nagyon ritka, hogy pusztán a megléte miatt negatívan ítélnek meg egy munkavállalót. Vannak persze ellenpéldák is. Tudunk olyan esetről, amikor a jelölt Facebook-oldalán szerepeltetett tetovált kép miatt nem alkalmazták végül az illetőt – mondta a Metropolnak Végső Péter, a cég marketingkommunikációs vezetője.

   – Kizáró okot elsősorban az értékesítésben, a recepciós pozíciónál jelenthet a tetoválás vagy a testékszer, mivel ilyenkor a megjelenésével a céget képviseli a munkavállaló. Nem mindegy persze, hogy milyen profillal rendelkezik az adott cég: kreatív szakmákban, a startup-világban, IT-területen mindez kevésbé jelent problémát – folytatta Végső Péter. Szerinte a fizikai munkát kínáló cégekre igaz, hogy az alkaron, vádlin található tetoválással szemben elfogadóbbak, az arc- és koponyatetoválások azonban komoly hátrányt jelenthetnek.
 
Rendőrség: egyéni mérlegelés
 
  Jelenleg nincs olyan, a rendőri állományra vonatkozó jogszabály, amely kifejezetten és nevesítve a tetoválások és a testékszerek viseléséről rendelkezne. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az állomány tagjai bármilyet viselhetnek a szolgálatellátás során – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. Mint írták, a hivatásos állomány minden tagjának – akár egyenruhát, akár polgári öltözetet visel – szem előtt kell tartania, hogy az állam nevében lép fel, ezért elvárható, hogy megjelenése ehhez méltó legyen. A rendőrök megjelenését belügyminisztériumi rendelet szabályozza, ám ebben sincs szó a tetoválásokról, és a Rendvédelmi Hivatásetikai Kódex is csupán azt írja elő, hogy külső megjelenésük legyen munkavégzésükhöz illő, kulturált, öltözködésükben kerüljék a szélsőségeket.

   – Annak eldöntése, hogy mi minősül szélsőséges megjelenésnek, mérlegelés kérdése az adott esetben, amit befolyásolhat az érintett munkaköre, illetve az, hogy egyenruhás vagy polgári ruhás ruhanormába tartozik-e az illető – közölte az ORFK. 2009 óta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál sem jelent gondot a tetoválás, a rájuk vonatkozó, jelenleg hatályos jogszabály is csupán annyit ír elő, hogy hivatásos állományú tagjaiknak a külsőségekkel a hivatás iránti bizalmat kell erősíteniük.

 
   – Ezzel együtt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem tekinti kizáró tényezőnek a tetoválások meglétét. A tetoválás azonban nem lehet rasszista vagy gyűlöletkeltő témájú, elhelyezkedése és mérete sem lehet ellentétes a szakma iránti elvárásokkal, valamint nem sértheti a közerkölcsöt sem – közölte Mukics Dániel, a szervezet helyettes szóvivője.
 
Nem terelik jogi útra
 
Eljárás csupán egy tetoválással kapcsolatos ügyben indult eddig az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. A panaszos azt sérelmezte, hogy testdísze miatt bocsátották el a munkahelyéről. – Az ügyben közigazgatási döntést a hatóság nem hozott, mivel a kérelmező a panaszt visszavonta, így az eljárást megszüntették – válaszolta megkeresésünkre Gregor Katalin, a szervezet Hatósági és Jogi Főosztályának vezetője.
 
Forrás: Metropol

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkavállalás tetoválással.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector