Startlaphoz Csatlakozz!

Nem nevezhető sikertörténetnek az idei tanévkezdés

PDSZ: a pedagógusok továbbra is elégedetlenek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 05. péntek, 16:14

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint a kormányzati kommunikáció ellenére nem nevezhető sikertörténetnek az idei tanévkezdés.

     Mendrey László pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a tankönyvpiac „beszűkült”, a tananyag komoly aggodalmakra ad okot, továbbá a kísérleti tankönyvekben leírtak ellenőrzésére sem volt elegendő idő, így azokban maradtak hibák.

    „Idegborzoló héten vagyunk túl” - fogalmazott a szakszervezeti vezető, hozzátéve, a pedagógusok továbbra is elégedetlenek. A törvényben garantált pedagógusbér-emelés folytatása valóban jó hír, azonban „a törvény betartását jó hírnek aposztrofálni meglehetősen sajátos” - tette hozzá.

    A kísérleti tankönyvekről szólva azt mondta, azok ellenőrzésére nem volt elegendő idő, az azokból történő oktatást „ráerőltették” az iskolákra és a pedagógusokra. Mendrey László szerint egyfajta „emberkísérletnek” is nevezhető, hogy megközelítőleg százezer gyerek tanul ezekből a könyvekből, feladatlapokból.

    Ha viszont a szóban forgó könyveket ellenőrizték, akkor még rosszabb a helyzet - tette hozzá a PDSZ elnöke, megjegyezve, hogy egyre másra látnak napvilágot botrányos, vállalhatatlan tartalmak.

    A PDSZ úgy véli, a tankönyvpiacot az állam „einstandolta”, sikeres tankönyvkiadókat lehetetlenített el, könyveiket a Klik alá tartozó intézmények meg sem rendelhették.

    A szakszervezet hiányolja a Nemzeti Pedagógus Kar megszólalását tankönyvügyben, mondván, ez a szervezet lenne hivatott megvédeni a tanárokat. A PDSZ egyben állásfoglalásra kérte a pedagógus kart ebben az ügyben. 

    Más témáról szólva Mendrey László elmondta, még mindig nincs megoldás arra a problémára, hogy ne a pedagógusokkal fizettessék meg a banki számlavezetés költségeit. Emlékeztetett, korábban az önkormányzat vállalta át ezeket a díjakat a tanároktól, ám a helyhatóságok és most már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) sem állja ezeket a költségeket. 

    Mendrey László elmondta, a Kúria elvi döntése értelmében ezeket a díjakat, költségeket továbbra is a Kliknek kellene fizetni.

    A PDSZ ezzel kapcsolatban megkereste a Kliket, de nem válaszoltak levelükre, ezért a tankerületi vezetőkhöz fordultak - hangzott el.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PDSZ: a pedagógusok továbbra is elégedetlenek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector