Startlaphoz Csatlakozz!

600 millió plusz álláshely megteremtésére van szükség

Olyan válság jön, amilyet még nem láttunk

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 09. kedd, 18:21
 
Több mint 600 millió plusz álláshely megteremtésére van szükség 2030-ig a világon, csak hogy a növekvő népességgel lépést tudjunk tartani. A Világbank szerint foglalkoztatási válság van, hiány van munkahelyekből, különösen a minőségiekből – írja a HVG.

   Itt lehet hamarosan egy foglalkoztatási válság a nyakunkon – írja a Business Insider. A Világbank adatai szerint ugyanis legalább 600 millió munkahelyre lenne szükség 2030-ig a világon ahhoz, hogy csak a népesség növekedésével lépést tudjunk tartani. Nigel Twose, a Világbank foglalkoztatási részlegének igazgatója szerint foglalkoztatási válság, hiány van a munkahelyekből, különösen a minőségi álláshelyekből. Az igazgató szerint emellett még további probléma az is, hogy a G20 országok körében több helyen is nyílik az olló az alacsonyabb és magasabb jövedelemmel rendelkezők között, a feltörekvő államok ebben a csoportban ugyanakkor jobban muzsikálnak, mint a fejlett országok.
 
   A tanulmány, melyet az OECD és az ILO adatai is kiegészítenek, szerint mintegy 100 millió ember volt munka nélkül a G20 országokban, 447 millióan pedig napi 2 dollárnál kevesebből voltak kénytelenek megélni. A globális növekedés, a 2013-2014-es szerény emelkedés ellenére, a megszokott trend alatt található, a gyenge munkaerőpiacok pedig negatív hatással vannak a befektetésekre, illetve a fogyasztásra is.
 
   A Világbank szerint nem csak a munkaügyi minisztériumokban van szükség összehangol politikákra az új munkahelyek megteremtése érdekében, hanem a különböző kormányok egészének is részt kell ebben venniük, emellett be kell vonni a magánszektort is. Koordinált politikákra van szükség annak érdekében, hogy fenntartható, új munkahelyeket teremtő gazdasági növekedés legyen.
 
  A G20 országaiban mindeközben elvileg már készülnek különböző stratégiák arra vonatkozólag, hogyan tudnák a növekedést és a foglalkoztatottság növelését elősegíteni.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Olyan válság jön, amilyet még nem láttunk.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector