Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Kézművesség Napja

Iposz: a kisvállalkozások döntő szerepet játszanak a foglalkoztatásban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 11. csütörtök, 17:19

A hazai kisvállalkozások döntő szerepet játszanak a foglalkoztatásban, a munkahelyteremtésben, a szakképzésben és az adóbevételek megteremtésében - mondta Németh László, az Ipartestületek Országok Szövetsége (Iposz) elnöke csütörtökön a Magyar Kézművesség Napja ünnepségen Budapesten.

    A magyar kézműipar, a mikro-, kis- és családi vállalkozások országos érdekképviseletének vezetője ünnepi beszédében elmondta, hogy a kisvállalkozók mintegy 200 kézműipari szakmában vannak jelen, közülük jónéhány tett szert nemzetközi hírnévre, például a gasztronómia, a szépségipar, az építőipar, a művészi kézműipar területén.

    Az ünnepségen megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Pataki János cukrászmesterről, aki a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnökeként, az Iposz egykori alelnökeként az Érdi Ipartestület tiszteletbeli elnöke sokat tett az iparos társadalomért, a szakképzésért, szakmailag irányította a Magyarország Tortája és az Év Fagylaltja versenyeket.

    Németh László ünnepi beszédében kiemelte: a magyar kézművesség az elmúlt időszakban annak köszönhette fennmaradását, hogy képes volt alkalmazkodni a körülményekhez, folyamatosan kereste az új utakat, átvette és továbbfejlesztette a legjobb külföldi tapasztalatokat.

   „A magyar mesteremberek, iparosok, kézművesek által teremtett értékekre Európa és az egész világ előtt is joggal lehetünk büszkék” - mondta.

    Az IPOSZ elnöke bejelentette, hogy jubileumi év veszi kezdetét a szövetségnél a Magyar Kézművesség Napjával annak megünneplésére, hogy a 130 évvel ezelőtt 1884-ben kihirdetett második ipartörvény az ipartestületeket nevezte meg az iparosság érdekvédelmi szervezetének. Az emlékezés jövő év szeptemberében egy újabb jubileummal, az IPOSZ 25 éves fennállásának évfordulójával zárul.

    A Magyar Kézművesség Napján Viski József, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a vidékfejlesztési lehetőségekről szólva elmondta, hogy a 2014-2020-as időszakban az uniós források felhasználásának középpontjában ennél a programnál is a gazdaságfejlesztés, a munkahelyteremtés, a helyi vállalkozások segítése kiemelt helyen szerepel, és ebben támogatási lehetőség jut a kézműveseknek, iparosoknak is.

    Az ünnepségen Solti Gábor, az IPOSZ igazgatója ismertette az uniós támogatásban a szövetség közreműködésével Észak-Alföldön megvalósuló Jogpont+ Mini ingyenes jogsegély-szolgálat eredményeit.  A 2014 novemberében záruló program 23 kistelepülésen nyújt ingyenes szolgáltatást munkavállalóknak, munkaadóknak és a lakosságnak. A tavaly nyári indulás óta 3400 ügyfél kereste meg az irodákat leginkább családjog, munkajog, cégjog és közigazgatási jog témákban. 

    Az IPOSZ igazgatója hangsúlyozta, hogy bár a program az idén zárul, a tapasztalatok alapján célszerűnek látják a folytatást, mert a jogpontok hozzájárulnak a hátrányos helyzetben lévők jogbiztonságához.

    Az ünnepségen köszöntötték a magyar kézműipari hagyományok őrzéséhez hozzájáruló újságírókat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Iposz: a kisvállalkozások döntő szerepet játszanak a foglalkoztatásban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector